Samettinen keitto kruunataan paistetulla kampasimpukalla ja rapealla chorizolla
Tämänviikkoisen viinin seuraan suosittelisin valmistamaan vaikkapa täyteläistä kurpitsakeittoa kampasimpukan ja chorizo-makkaran kera.
Halkaise myskikurpitsa, pyörittele puoliskot öljyssä ja aseta ne uunipellille leikkauspinta ylöspäin. Mausta suolalla ja pippurilla. Paahda kurpitsapuolikkaat noin 175 asteisessa uunissa kypsäksi. Kuumenna kattilassa reilu nokare voita ja kuullota siinä hienonnettua salotti- ja valkosipulia kunnes ne pehmenevät. Lorauta joukkoon tilkka valkoviiniä ja omenaviinietikkaa. Hauduta hetkinen ja lisää joukkoon kanalientä ja kermaa. Kaavi kypsistä kurpitsapuolikkaista kurpitsanliha kattilaan ja sekoita. Nostele seos tehosekoittimeen ja soseuta tasaiseksi. Mikäli keittoa täytyy ohentaa, lisää joukkoon kuumennettua lientä tai kermaa. Tarkista maku ja pidä keitto kuumana.
Leikkaa chorizosta kuutioita ja paista ne pannulla rapeaksi. Kuivaa sulatetut kampasimpukat ja paista ne nopeasti kuumalla paistinpannulla – tietenkin nokareessa voita.
Nosta paistettu kampasimpukka keittokulhon pohjalle, lusikoi rapeaa chorizoa päälle ja kauho kuohkeaa keittoa ympärille. Nauti hedelmäisen pinot gris’n kera!