Hawke’s Bayn Pinot Gris syksyiselle kurpitsakeitolle

Viinivinkki 41/2018

Sileni Cellar Selection Pinot Gris 2016

Sileni Cellar Selection Pinot Gris 2016

568487, Alkon tuotesivu

Valkoviini / Hawke's Bay / Uusi-Seelanti
Sileni Estates
Pinot Gris
12,46 € (0,75 l)

Kuiva keskitäyteläinen valkoviini on pirteän hapokas, täynnä eksoottista hedelmää - paistetut tai grillatut kalaruoat.

Arvio: Avoin ja runsas tuoksu on helposti lähestyttävissä. Siinä on muun muassa eksoottisia hedelmiä sekä punaisia omenoita muistuttavia aromeja. Kuiva keskitäyteläinen maku on pirteän hapokas ja viini nostaakin välittömästi veden kielelle. Suutuntuma on silti notkea ja kokonaisuus on puhdaspiirteinen ja reilun hedelmäinen. Maku seuraa aromeiltaan eksoottista tuoksua ja kokonaisuus jättää sitruksisen ja kukkaisen, hieman kovahkon, ruutimaisen jälkivaikutelman.

Ruokasuositus: Paistetut tai grillatut kalaruoat.

3/ 5 Laadukas ja hyvin tehty
Laatu vastaa hintaa
Valmis juotavaksi

Samettinen keitto kruunataan paistetulla kampasimpukalla ja rapealla chorizolla

Tämänviikkoisen viinin seuraan suosittelisin valmistamaan vaikkapa täyteläistä kurpitsakeittoa kampasimpukan ja chorizo-makkaran kera.

Halkaise myskikurpitsa, pyörittele puoliskot öljyssä ja aseta ne uunipellille leikkauspinta ylöspäin. Mausta suolalla ja pippurilla. Paahda kurpitsapuolikkaat noin 175 asteisessa uunissa kypsäksi. Kuumenna kattilassa reilu nokare voita ja kuullota siinä hienonnettua salotti- ja valkosipulia kunnes ne pehmenevät. Lorauta joukkoon tilkka valkoviiniä ja omenaviinietikkaa. Hauduta hetkinen ja lisää joukkoon kanalientä ja kermaa. Kaavi kypsistä kurpitsapuolikkaista kurpitsanliha kattilaan ja sekoita. Nostele seos tehosekoittimeen ja soseuta tasaiseksi. Mikäli keittoa täytyy ohentaa, lisää joukkoon kuumennettua lientä tai kermaa. Tarkista maku ja pidä keitto kuumana.

Leikkaa chorizosta kuutioita ja paista ne pannulla rapeaksi. Kuivaa sulatetut kampasimpukat ja paista ne nopeasti kuumalla paistinpannulla – tietenkin nokareessa voita.

Nosta paistettu kampasimpukka keittokulhon pohjalle, lusikoi rapeaa chorizoa päälle ja kauho kuohkeaa keittoa ympärille. Nauti hedelmäisen pinot gris’n kera!

Mainos, sisältö jatkuu alla

Nostot

84,90€

Tule mukaan ja nauti!

Tilaa lehti ja liity mukaan Viini-lehden kasvavaan tilaajajoukkoon.

Saat vuosikerran kestotilauksena hintaan 84,90 €. Vuosikerta sisältää 9 lehteä sekä Viinistä viiniin -vuosikirjan. Lisäetujen arvo on yhteensä 19,90 €.

Tilaa tästä