Raikas rapusalaatti viimeistelee täyteläisen keiton
Sesongissa olevan ravun voi nauttia myös täyteläisen keiton lisukkeenä. Tämän viikon viinivinkille suosittelisin kokeilemaan rapukeittoa aromikkaan rapusalaatin kera.
Aloita rapusalaatin esivalmistelulla. Irrota keitetyistä ravuista pyrstöt kulhoon. Lisää mukaan pieniksi kuutioitua punaista omenaa, pieneksi kuutioitua fenkolia ja hienonnettua chiliä. Purista joukkoon hieman appelsiinin ja limen mehua, sekä runsaasti hienonnettua tilliä. Sekoita ja jätä maustumaan.
Kuullota keittoa varten kattilassa öljyssä hienonnettua sipulia, valkosipulia, porkkana- ja sellerikuutioita sekä katkarapuja. Lisää hieman tomaattipyreetä ja jatka kuullottamista.
Lorauta kattilaan hieman konjakkia ja reilusti valkoviiniä. Anna kiehua noin puoleen. Lisää yhtä paljon kanalientä ja kuohukermaa. Keitä jälleen hieman kasaan.
Siivilöi keitto ja lisää joukkoon kylmää voita sauvasekoittimella ”poraten”. Tarkista maku.
Nostele lusikalla lautasen keskelle rapusalaattia ja kaada kuumaa keittoa ympärille. Tarjoile vastapaistetun patongin tai muun vaalean leivän kera.
Lasiin raikasta Spürnasen Riesling Brutia ja sesonkiherkku on valmista nautittavaksi!