Vuohenjuustolla viimeistelty ohratto mehevälle broilerinfileelle
Tämän varsin runsaan ja aromikkaan valkoviinin seuraan suosittelen valmistamaan mehevää broilerin rintafilettä maukkaan vuohenjuusto-ohraton kera.
Valmista aluksi ohratto kokonaisista tai rikotuista ohrasuurimoista risoton tapaan. Kuullota kattilassa tilkassa öljyä hienonnettua sipulia ja valkosipulia. Lisää ohrasuurimot ja pyörittele vielä hetkinen öljyssä. Lorauta joukkoon reilu tilkkanen valkoviiniä. Voit käyttää tähän vaikkapa tätä viinivinkin maukasta valkoviiniä.
Lämmitä toisessa kattilassa kasvis- tai kanalientä, jonka teet helpoiten vaikkapa liemitiivisteestä.
Aloita liemen lisääminen ohran joukkoon vähitellen. Lisää nestettä pikkuhiljaa ja kerrallaan vain niin paljon että ohra juuri ja juuri peittyy. Muista sekoittaa taajaan.
Kun ohra alkaa olla hieman yli ”al dente”-kypsyyden, lisää joukkoon vastapuristettua sitruunanmehua. Viimeistele ohratto runsaalla määrällä hienonnettua ruohosipulia, murentamalla joukkoon reilusti vuohenjuustoa ja mehevöittämällä ohratto lopuksi mascarponella.
Leikkaa broilerin rintafile kyljestä auki. Lisää ja levitä näin syntyvään ”taskuun” hieman pestokastiketta ja murennettua vuohenjuustoa. Sulje tasku esimerkiksi hammastikulla.
Kuumenna pannulla tilkka öljyä ja nokare voita. Ota rintafileisiin kaunis pintaväri pannulla ja kypsennä loppuun uunissa. Anna vetäytyä hetki ennen tarjoilua.
Nostele lautaselle mehevää ohrattoa ja leikkaa broilerista reilut viipaleet ohraton kylkeen. Rouhaise koko komeudelle mustapippuria ja nauti!