Hedelmää, maustetta ja parfyymiä broilerille

Viinivinkki 5/2018

Torres Santa Digna Gewürztraminer Reserva 2016

Torres Santa Digna Gewürztraminer Reserva 2016

Poistunut valikoimasta

Valkoviini / Valle Central / Chile
Miguel Torres
Gewürztraminer, Riesling
10,90 € (0,75 l)

Kuiva, mutta runsaan hedelmäinen valkoviini tuo mieleen makeat mausteet, kukkaisen parfyymisyyden, persikan ja sitrushedelmät. Viini maistuu vaikkapa vaalean lihan seurassa.

Arvio: Runsas, kypsän hedelmäinen tuoksu tuo mieleen persikan, omenan, kukkaisen parfyymisyyden ja makeat mausteet. Myös maku on melko runsas. Vaikka viini on kuiva, antaa eksoottisen hedelmäinen ja mausteinen aromikkuus viinin suutuntumaan makeaa vivahdetta. Hieman öljyinenkin suutuntuma saa ryhtiä eloisasta, sitrushedelmiä muistuttavasta hapokkuudesta. Kokonaisuus jättää tasaisen, runsaudesta huolimatta eloisan ja terhakkaan jälkivaikutelman.

Ruokasuositus: Selkeämakuinen vaalea liha. Myös hieman maustetummat kala- ja äyriäisruoat.

3/ 5 Laadukas ja hyvin tehty
Laatu vastaa hintaa
Valmis juotavaksi

Vuohenjuustolla viimeistelty ohratto mehevälle broilerinfileelle

Tämän varsin runsaan ja aromikkaan valkoviinin seuraan suosittelen valmistamaan mehevää broilerin rintafilettä maukkaan vuohenjuusto-ohraton kera.

Valmista aluksi ohratto kokonaisista tai rikotuista ohrasuurimoista risoton tapaan. Kuullota kattilassa tilkassa öljyä hienonnettua sipulia ja valkosipulia. Lisää ohrasuurimot ja pyörittele vielä hetkinen öljyssä. Lorauta joukkoon reilu tilkkanen valkoviiniä. Voit käyttää tähän vaikkapa tätä viinivinkin maukasta valkoviiniä.

Lämmitä toisessa kattilassa kasvis- tai kanalientä, jonka teet helpoiten vaikkapa liemitiivisteestä.

Aloita liemen lisääminen ohran joukkoon vähitellen. Lisää nestettä pikkuhiljaa ja kerrallaan vain niin paljon että ohra juuri ja juuri peittyy. Muista sekoittaa taajaan.

Kun ohra alkaa olla hieman yli ”al dente”-kypsyyden, lisää joukkoon vastapuristettua sitruunanmehua. Viimeistele ohratto runsaalla määrällä hienonnettua ruohosipulia, murentamalla joukkoon reilusti vuohenjuustoa ja mehevöittämällä ohratto lopuksi mascarponella.

Leikkaa broilerin rintafile kyljestä auki. Lisää ja levitä näin syntyvään ”taskuun” hieman pestokastiketta ja murennettua vuohenjuustoa. Sulje tasku esimerkiksi hammastikulla.

Kuumenna pannulla tilkka öljyä ja nokare voita. Ota rintafileisiin kaunis pintaväri pannulla ja kypsennä loppuun uunissa. Anna vetäytyä hetki ennen tarjoilua.

Nostele lautaselle mehevää ohrattoa ja leikkaa broilerista reilut viipaleet ohraton kylkeen. Rouhaise koko komeudelle mustapippuria ja nauti!

Mainos, sisältö jatkuu alla

Nostot

89,90€

Tule mukaan ja nauti!

Tilaa lehti ja liity mukaan Viini-lehden kasvavaan tilaajajoukkoon.

Saat vuosikerran kestotilauksena hintaan 89,90 €. Vuosikerta sisältää 10 runsasta lehteä sekä kestotilaajan etuna Viinistä viiniin -vuosikirjan (avo 19,90 €). Kirjalahja toimitetaan kestotilaajille painotuoreena lokakuun lehden mukana.

Tilaa tästä