Viikon viinivinkki

Kuhaa ja chileläistä palsta-rieslingiä

42 / 2017 Antti Rinta-Huumo

Leivitetty kuha perunapyreen kera 

Hanki kaupasta kuhafileitä. Leikkaa fileet reiluiksi annospaloiksi ja mausta fileet suolalla ja pippurilla.

Tee seuraavaksi punaiseen maitoon valmistettu mehevä perunapyree, jonka viimeistelet reilulla voilla, hienonnetuilla keitetyillä kananmunilla ja kapriksilla. Kun teet pyreestä riittävän löysän, et tarvitse kastiketta lainkaan.

Tee tämän jälkeen kalafileille leivitys. Kasta maustetut kalafileet ensin vehnäjauhoissa ja sitten rikkivatkatussa kananmunassa. Pyörittele lopuksi korppujauhoissa, joihin olet sekoittanut reilusti hyvin pestyn sitruunankuoren raastettua keltaista osaa, sekä veitsellä hienonnettua lehtipersiljaa. Kuumenna paistinpannu ja paista leivitetyt kuhafileet kauniin kullanruskeiksi. Paista varsin miedolla lämmöllä, ettei leivitys pala pannulle. Voit myös kypsentää kalafileet ruskistuksen jälkeen uunissa loppuun.

Tarjoile vastapaistettua kuhaa mehevän perunapyreen, salaatin, sekä chileläisen rieslingin kera.

Aiemmat viinivinkit

Majoneesimunat ja kukkaisen hunajaiset kuplat

Majoneesimunat ovat helppoa pikkusyötävää itsenäisyyspäivän juhliin. Kaada lasiin kukkaisen hunajaista kuohuviiniä. Pikkelöidyillä sinapinsiemenillä viimeistellyt majoneesimunat pyöristävät entisestään pehmeän kuohuviinin suutuntumaa. Viinin sitruksiset ja mineraaliset vivahteet viimeistelevät juhlallisen yhdistelmän. Katso viikon

Hirvipyörykät ja mehevän mehukas shiraz

Australialaisen shiraz’n maukas, kypsä hedelmäisyys muuttuu lähes makeaksi hirvipullien intensiivisen aromikkuuden ja tiivishenkisen kastikkeen ansiosta. Viinin makeat vivahteet, nahkaiset ja jopa pippuriset sävyt antavat mukavan lisän annoksen riistaiseen makumaailmaan. Katso

Mainos - Sisältö jatkuu alla
Herkullisen runsas talven Viinilehti on ilmestynyt. Etsi uusin numero kauppojen lehtihyllyiltä tai tilaa lehti kotiin.