Leivitetty kuha perunapyreen kera
Hanki kaupasta kuhafileitä. Leikkaa fileet reiluiksi annospaloiksi ja mausta fileet suolalla ja pippurilla.
Tee seuraavaksi punaiseen maitoon valmistettu mehevä perunapyree, jonka viimeistelet reilulla voilla, hienonnetuilla keitetyillä kananmunilla ja kapriksilla. Kun teet pyreestä riittävän löysän, et tarvitse kastiketta lainkaan.
Tee tämän jälkeen kalafileille leivitys. Kasta maustetut kalafileet ensin vehnäjauhoissa ja sitten rikkivatkatussa kananmunassa. Pyörittele lopuksi korppujauhoissa, joihin olet sekoittanut reilusti hyvin pestyn sitruunankuoren raastettua keltaista osaa, sekä veitsellä hienonnettua lehtipersiljaa. Kuumenna paistinpannu ja paista leivitetyt kuhafileet kauniin kullanruskeiksi. Paista varsin miedolla lämmöllä, ettei leivitys pala pannulle. Voit myös kypsentää kalafileet ruskistuksen jälkeen uunissa loppuun.
Tarjoile vastapaistettua kuhaa mehevän perunapyreen, salaatin, sekä chileläisen rieslingin kera.