Mehevä Wallenberg viimeistellään yksikertaisen herkullisilla lisukkeilla
Ainekset
4 annosta
*
400 g vasikanpaistia
2 keltuaista
2 rkl maustepippuria jauhettuna
1 rkl mustapippuria jauhettuna
suolaa
3 dl kuohukermaa
6 paahtoleipäviipaletta
*
Paistamiseen:
voita
Valmistusohje
1. Puhdista liha kalvoista ja jänteistä. Jauha liha lihamyllyssä tai pyydä kauppiastasi tekemään tämä työvaihe.
2. Sekoita liha, keltuaiset, mausteet. Lisää kermaa valuvana nauhana koko ajan sekoittaen. Tarkista maku ja suolaisuus.
3. Muotoile massasta neljä pulleaa pihviä.
4. Poista leipäviipaleista reunat ja kuutioi leivät. Paneroi pihvit leipäkuutioilla molemmin puolin.
5. Paista pihvit runsaassa voissa miedolla lämmöllä molemmin puolin rapeiksi pinnaltaan. Jätä pihvit vähän punertavaksi, jotta mehevyys säilyy.
Lisukesuositus:
samettinen perunamuhennos ja keitetyt herneet tai puolukkasurvos.