viinilehti-rgb Created with Sketch.

Tilaa Suomen ainoa viiniin keskittynyt aikakauslehti!

TILAA

Tilaa Suomen ainoa viiniin keskittynyt aikakauslehti!

TILAA
Viikon viinivinkki

Riojan mehukasta garnachaa

32 / 2017 Antti Rinta-Huumo

Punaviini Rioja

Munakoisorulla kätkee sisäänsä aromikkaan juuston

Ainekset

4 annosta, noin 10 rullaa
gluteeniton, kasvis
30 min + 20 min uunissa
*
2 munakoisoa
1 1/2 tl suolaa
1/2 dl pinjansiemeniä
2 rkl oliiviöljyä
1 rkl tummaa balsamicoa
rouhittua mustapippuria
200 g (luomu)fetajuustoa (tai Vuohentuorejuustoa)
1 ruukku basilikaa

Valmistusohje

1. Pese munakoisot ja leikkaa ne pitkittäin noin 0,5 cm ohuiksi viipaleiksi. Ripottele munakoisoviipaleille suolaa molemmin puolin ja anna levätä huoneenlämmössä noin 20 min.
2. Paahda pinjansiemenet keskilämmöllä kuivalla pannulla.
3. Pyyhi suola munakoisojen pinnasta. Tarvittaessa voit huuhdella ja kuivata viipaleet.
4. Pariloi munakoisoviipaleet parilapannulla tai paista paistinpannulla, kunnes niissä on kaunis väri molemmin puolin.
5. Sekoita keskenään öljy ja balsamico ja sivele munakoisot seoksella. Mausta pippurilla. Anna jäähtyä huoneenlämmössä.
6. Sekoita kulhossa juusto (voit halutessasi pehmentää juustoa lisäämällä tilkan kermaa, maitoa tai vettä) ja paahdetut pinjansiemenet.
7. Laita 1-2 isoa basilikanlehteä jokaisen munakoisoviipaleen päälle. Levitä noin 1 rkl juustoseosta munakoisoille. Pyöräytä rulliksi.
8. Asettele rullat leivinpaperilla suojatulle uunipellille ja paista uunissa 180 asteessa noin 20 minuuttia.
9. Tarjoile itsekeitetyn tomaattikastikkeen kanssa.

Vinkki: Lisukkeeksi munakoisorullille sopii esimerkiksi tomaattikastike, vihersalaatti ja ilmakuivattu kinkku.

Edellisen viikon viinivinkki

Kolmen lajikkeen alsacelainen rapurisotolle

Pierre Sparr One 2014

Valkoviini Alsace
Lue lisää

Tule mukaan ja nauti!

Tilaa tästä