Katkarapuleivän, eli toast skagenin voit tarjota äitienpäivän aamiaisella tai kevyempänä lounasherkkuna
Klassisesta Toast Skagenista löytyy versioita lähes yhtä paljon kuin on sen valmistajiakin. Tässä viinivinkissä esitelty herkku on hieman tuunattu versio ystäväni Antti Vahteran reseptistä.
Aloita katkarapujen kuorimisella ja keitä 1-2 kananmunaa kypsäksi. Kuori kananmunat ja painele kananmuna siivilän läpi pieneksi muruksi.
Sekoita maustamattoman majoneesin joukkoon hieman dijonsinappia, runsaasti hienonnettua tilliä, ”kananmunamuru” ja vastapuristettua sitruunanmehua. Sekoita tämä majoneesi kuorimiesi katkarapujen joukkoon ”sidosaineeksi”.
Leikkaa paahtoleivistä reunat pois ja paahda leivät kirkastetussa voissa paistinpannulla kullankeltaisiksi. Nostele leivät lautasille, lusikoi päälle mehevää katkarapumassaa ja mieleistäsi mätiä. Rouhaise pintaan ripaus mustapippuria myllystä ja koristele tillinoksalla. Poksauta auki vuoden samppanja ja hemmottele äitiä!