Viini-lehden vuoden samppanjaa äidille!

Viinivinkki 19/2017

Ruinart Champagne Brut

Ruinart Champagne Brut
Luonteikas viini

577177, Alkon tuotesivu

Samppanja / AC Champagne / Ranska
Ruinart
Chardonnay, Pinot Noir
57,96 € (0,75 l)

Hienostuneen monivivahteinen, harmoninen, hieman kehittynyt, paahteisen kermainen, kypsän hedelmäinen ja elegantti viini selkeämakuisten äyriäisherkkujen seuraan.

Arvio: Hienostunut, tyylikkään harmoninen ja hieman kehittynyt, mutta silti eloisa tuoksu tuo mieleen persikan, kypsän omenan, yrttisyyden, kainon herukkaisuuden ja vienon paahteisuuden. Kuiva, mutta hyvin hedelmäinen maku toistaa tuoksun moniulotteiset sävyt. Siinä on lisäksi hienostunutta sitrusaromikkuutta, pähkinäisyyttä ja briossia. Hienostuneet kuplat ja sitruksinen hapokkuus antavat kokonaisuuteen eleganttia ryhdikkyyttä. Kokonaisuus kantaa mineraaliseen, hieman suuta supistavaan, mutta veden kielelle nostattavaan, pitkään ja harmoniseen jälkivaikutelmaan.

Ruokasuositus: Yksinkertaisen selkeitä makuja tarjoilevat äyriäisruoat. Myös erinomainen aperitiivi ja juhlamalja.

Katso Antti Vahteran täsmäresepti.

5/ 5 Tyylikäs huippuviini
Edullinen ostos
Valmis juotavaksi

Katkarapuleivän, eli toast skagenin voit tarjota äitienpäivän aamiaisella tai kevyempänä lounasherkkuna

Klassisesta Toast Skagenista löytyy versioita lähes yhtä paljon kuin on sen valmistajiakin. Tässä viinivinkissä esitelty herkku on hieman tuunattu versio ystäväni Antti Vahteran reseptistä.

Aloita katkarapujen kuorimisella ja keitä 1-2 kananmunaa kypsäksi. Kuori kananmunat ja painele kananmuna siivilän läpi pieneksi muruksi.

Sekoita maustamattoman majoneesin joukkoon hieman dijonsinappia, runsaasti hienonnettua tilliä, ”kananmunamuru” ja vastapuristettua sitruunanmehua. Sekoita tämä majoneesi kuorimiesi katkarapujen joukkoon ”sidosaineeksi”.

Leikkaa paahtoleivistä reunat pois ja paahda leivät kirkastetussa voissa paistinpannulla kullankeltaisiksi. Nostele leivät lautasille, lusikoi päälle mehevää katkarapumassaa ja mieleistäsi mätiä. Rouhaise pintaan ripaus mustapippuria myllystä ja koristele tillinoksalla. Poksauta auki vuoden samppanja ja hemmottele äitiä!

Mainos, sisältö jatkuu alla

Nostot

89,90€

Tule mukaan ja nauti!

Tilaa lehti ja liity mukaan Viini-lehden tilaajien joukkoon.

Saat vuosikerran kestotilauksena hintaan 89,90 €. Vuosikerta sisältää 10 runsasta lehteä sekä kestotilaajan etuna Viinistä viiniin -vuosikirjan (avo 19,90 €). Kirjalahja toimitetaan kestotilaajille painotuoreena lokakuun lehden mukana.

Tilaa tästä