Viini-lehden vuoden samppanjaa äidille!

Viinivinkki 19/2017

Ruinart Champagne Brut

Ruinart Champagne Brut
Luonteikas viini

577177, Alkon tuotesivu

Samppanja / AC Champagne / Ranska
Ruinart
Chardonnay, Pinot Noir
55,41 € (0,75 l)

Hienostuneen monivivahteinen, harmoninen, hieman kehittynyt, paahteisen kermainen, kypsän hedelmäinen ja elegantti viini selkeämakuisten äyriäisherkkujen seuraan.

Arvio: Hienostuneen monivivahteinen, tyylikkään harmoninen ja hieman kehittynyt ja viinillinen tuoksu tarjoilee kypsää omenaa, paahteisuutta, kermaisen pähkinäisiä ja kypsän persikkaisia, mineraalisiakin vivahteita. Kuiva, mutta hedelmäinen maku toistaa tuoksun moniulotteiset sävyt. Siinä on lisäksi hienostunutta sitrusaromikkuutta, häivähdys yrttisyyttä ja paahtoleipää. Maun hedelmäisyys antaa viiniin tiettyä makeutta tehden suutuntumasta hyvin pyöreän ja varsin pehmeän. Hienostuneet kuplat muodostavat suuhun elegantin moussen joka kantaa kokonaisuutta tasaiseen, pitkään maistuvaan jälkivaikutelmaan.

Ruokasuositus: Yksinkertaisia makuja tarjoilevat äyriäisruoat. Myös sellaisenaan aperitiiviksi.

Katso Antti Vahteran täsmäresepti.

5/ 5 Tyylikäs huippuviini
Edullinen ostos
Valmis juotavaksi

Katkarapuleivän, eli toast skagenin voit tarjota äitienpäivän aamiaisella tai kevyempänä lounasherkkuna

Klassisesta Toast Skagenista löytyy versioita lähes yhtä paljon kuin on sen valmistajiakin. Tässä viinivinkissä esitelty herkku on hieman tuunattu versio ystäväni Antti Vahteran reseptistä.

Aloita katkarapujen kuorimisella ja keitä 1-2 kananmunaa kypsäksi. Kuori kananmunat ja painele kananmuna siivilän läpi pieneksi muruksi.

Sekoita maustamattoman majoneesin joukkoon hieman dijonsinappia, runsaasti hienonnettua tilliä, ”kananmunamuru” ja vastapuristettua sitruunanmehua. Sekoita tämä majoneesi kuorimiesi katkarapujen joukkoon ”sidosaineeksi”.

Leikkaa paahtoleivistä reunat pois ja paahda leivät kirkastetussa voissa paistinpannulla kullankeltaisiksi. Nostele leivät lautasille, lusikoi päälle mehevää katkarapumassaa ja mieleistäsi mätiä. Rouhaise pintaan ripaus mustapippuria myllystä ja koristele tillinoksalla. Poksauta auki vuoden samppanja ja hemmottele äitiä!

Nostot

84,90€

Tule mukaan ja nauti!

Tilaa lehti ja liity mukaan Viini-lehden kasvavaan tilaajajoukkoon.

Saat vuosikerran kestotilauksena hintaan 84,90 €. Vuosikerta sisältää 9 lehteä ja lisäetuna 2 erikoisteemanumeroa sekä Viinistä viiniin -vuosikirjan. Lisäetujen arvo on yhteensä 45,70 €.

Tilaa tästä