viinilehti-rgb Created with Sketch.

Tilaa Suomen ainoa viiniin keskittynyt aikakauslehti!

TILAA

Tilaa Suomen ainoa viiniin keskittynyt aikakauslehti!

TILAA
Viikon viinivinkki

Montesin Malbecia pihville ja meheville lisukkeille

11 / 2017 Antti Rinta-Huumo

Punaviini Rapel

Samettinen sienipyree ja kermamuhennettu peruna mehevöittävät pihvin

Tämä maukas ja rehevä punaviini saa arvoisensa seuralaisen yksinkertaisen herkullisesta pihvistä. Voit valmistaa sen joko naudan sisä- tai ulkofileestä. Ota liha hyvissä ajoin huoneenlämpöön. Leikkaa se reiluiksi pihveiksi ja mausta suolalla ja mustapippurirouhaisuilla.

Valmista tämän jälkeen lisukkeet. Leikkaa kiinteää perunaa haluamasi kokoisiksi kuutioiksi ja hienonna sipulia. Laita kattilaan reilu nokare voita ja rosmariininoksa. Kuullottele sipuleita ja perunoita hetkisen kattilassa. Lisää kermaa niin että sipulit ja perunat juuri ja juuri peittyvät. Kiehuttele hiljaa kunnes perunat kypsyvät. Lisää kermaa tarvittaessa. Mausta suolalla ja pippurilla. Tarkista maku ja pidä lämpimänä.

Kuumenna toisessa kattilassa reilu nokare voita. Lisää sinne hienonnettua sipulia, paloiteltuja herkkusieniä ja muutama timjamin oksa. Paista hetkisen ajan. Lorauta mukaan makeaa sherryä ja vähäsen kermaa. Poista timjamit ja nostele sienet ja sipulit tehosekoittimeen. Aja sileäksi pyreeksi. Lisää tarvittaessa kattilasta kermaa.

Kuumenna paistinpannulla tilkka öljyä ja nokare voita. Heitä pannulle muutama timjaminoksa ja valkosipulinkynsi. Paista pihvi kuumalla pannulla molemmin puolin ja anna vetäytyä.

Kauho lautaselle kermamuhennettua perunaa ja nosta vetäytynyt pihvi perunoille. Viimeistele muotoilemalla lusikalla sienipyreestä nokareet pihvin viereen.

Nauti herkullisen Montesin Reserva Malbecin kera.

Edellisen viikon viinivinkki

Itävallan mausteisuutta kuhalle ja valkokastikkeelle

Steinschaden Grüner Veltliner Löss & Stein 2015

Valkoviini Niederösterreich
Lue lisää

Tule mukaan ja nauti!

Tilaa tästä