viinilehti-rgb Created with Sketch.

Tilaa Suomen ainoa viiniin keskittynyt aikakauslehti!

TILAA

Tilaa Suomen ainoa viiniin keskittynyt aikakauslehti!

TILAA
Yleinen

Suolattua siikaa saaristolaisleivällä

13.02.2017 Resepti: Antti Vahtera Kuva: Sami Repo

Suolattua siikaa ja saaristolaisleipää, päälle etikkaiset kurkut, täydellistä!

Mainos – sisältö jatkuu alla

– Sisältö jatkuu –

Ainekset

4 annosta

25 min + 4 h maustumiseen

*

400 g (2-3 kpl) siikafileetä nahkoineen

merisuolaa

*

Tillikurkut:

6 avomaankurkkua (tai 2 kasvihuonekurkkua)

1 dl tilliä hienonnettuna

1 dl väkiviinaetikkaa

2-3 rkl sokeria

ripaus suolaa ja valkopippuria

*

Sinappimajoneesi:

2 dl majoneesia

2-3 rkl Dijon-sinappia

1 tl currya

*

Lisäksi:

8 viipaletta saaristolaisleipää

4 tl voita

1 sitruunan mehu

mustapippuria

Valmistusohje

1. Laita vuoan pohjalle karkeaa suolaa. Aseta siikafileet suolapedille ja peitä kalat kokonaan suolalla. Anna suolaantua 4 tuntia jääkaapissa.
2. Valmista tillikurkut. Kuori kurkut ja leikkaa ohuiksi viipaleiksi. Laita kaikki ainekset kannelliseen kulhoon ja ravista voimakkaasti. Anna mehustua 2 tuntia kylmässä.
3. Ota kalafileet suolasta ja huuhtele kylmän virtaavan veden alla noin 20 minuuttia tai liota kaloja kulhossa runsaassa vedessä ja vaihda vesi 3-4 kertaa.
4. Kuivaa kalat hyvin paperilla. Leikkaa fileet viistosti erittäin ohuiksi viipaleiksi.
5. Nosta siikaviipaleet voilla voideltujen saaristolaisleipien päälle. Valuta pintaan sitruunamehua, ja rouhi mustapippuria myllystä.
6. Sekoita majoneesiin sinappi ja curry.
7. Lisää leipien päälle tillikurkkuja ja sinappimajoneesia.

Viinisuositus

Barth Fructus Riesling 2020

Alkon tuotenro 1:

Valkoviini Rheingau
17,49 €
0,75 l
Edullinen ostos
Lue lisää

Vastaavia reseptejä

Alkuruoka

Kurpitsa-fetapiirakka

time Created with Sketch.
2 h 10 min
Kasvisruoka
Alkuruoka

Juustoleipä

time Created with Sketch.
30 min
Kasvisruoka
Alkuruoka

Parsaleipä

time Created with Sketch.
1 h
Kasvisruoka

Lue lisää

Uunilihapullat ja unelma-cabernet

Kaupallinen yhteistyö

22.11.2024 Viinilehden toimitus

Kysyimme guruilta: ensi vuoden viinitrendit

19.11.2024 Teksti ja kuvat Wenla Wallin

Mikä beaujolais nouveau?

19.11.2024 Anna-Kaisa Karppinen + kuva Shutterstock

Tule mukaan ja nauti!

Tilaa tästä