Ainekset
4 annosta
25 min + 4 h maustumiseen
*
400 g (2-3 kpl) siikafileetä nahkoineen
merisuolaa
*
Tillikurkut:
6 avomaankurkkua (tai 2 kasvihuonekurkkua)
1 dl tilliä hienonnettuna
1 dl väkiviinaetikkaa
2-3 rkl sokeria
ripaus suolaa ja valkopippuria
*
Sinappimajoneesi:
2 dl majoneesia
2-3 rkl Dijon-sinappia
1 tl currya
*
Lisäksi:
8 viipaletta saaristolaisleipää
4 tl voita
1 sitruunan mehu
mustapippuria
Valmistusohje
1. Laita vuoan pohjalle karkeaa suolaa. Aseta siikafileet suolapedille ja peitä kalat kokonaan suolalla. Anna suolaantua 4 tuntia jääkaapissa.
2. Valmista tillikurkut. Kuori kurkut ja leikkaa ohuiksi viipaleiksi. Laita kaikki ainekset kannelliseen kulhoon ja ravista voimakkaasti. Anna mehustua 2 tuntia kylmässä.
3. Ota kalafileet suolasta ja huuhtele kylmän virtaavan veden alla noin 20 minuuttia tai liota kaloja kulhossa runsaassa vedessä ja vaihda vesi 3-4 kertaa.
4. Kuivaa kalat hyvin paperilla. Leikkaa fileet viistosti erittäin ohuiksi viipaleiksi.
5. Nosta siikaviipaleet voilla voideltujen saaristolaisleipien päälle. Valuta pintaan sitruunamehua, ja rouhi mustapippuria myllystä.
6. Sekoita majoneesiin sinappi ja curry.
7. Lisää leipien päälle tillikurkkuja ja sinappimajoneesia.