Pikkujoulupossu nautitaan mehevän kastikkeen kera
Tulevana viikonloppuna juhlitaan vielä varmasti pikkujouluja. Tämänkertainen ruokasuositukseni on maukas herkku vaikkapa niihin pirskeisiin. Hanki kaupasta possun niskaa. Mausta suolalla ja pippurilla. Laita niska uunivuokaan muutaman laakerilehden, maustepippureiden, muutaman valkosipulikynnen ja timjamin kera. Pilko joukkoon vielä hieman porkkanaa ja sipulia.
Täytä vedellä (tai voit halutessasi käyttää mietoa lihalientäkin) siten, että liha juuri ja juuri peittyy.
Kypsennä noin 100 asteisessa uunissa ainakin 10 tunnin ajan. Anna lihan jäähtyä liemessään. Kun liha on jäähtynyt, revi se käsin reiluiksi paloiksi kulhoon.
Valmista mehevä kastike sekoittamalla majoneesia, hieman appelsiininmehua, karkeaa dijonsinappia ja parmesanraastetta. Viimeistele tämä kastike vielä puristamalla joukkoon hieman sitruunanmehua.
Lämmitä possupalat kevyesti vaikkapa mikrossa. Mausta ja mehevöitä repimäsi lihapalat tämän jälkeen valmistamallasi kastikkeella.
Halkaise isot sämpylät tai leikkaa suuresta maalaislimpusta reilun kokoisia viipaleita. Levitä niille majoneesia. Lisää käsin revittyä salaattia ja nosta leipäviipaleelle majoneesilla maustamaasi lihaa. Leikkaa päälle muutama viipale suolakurkkua ja nosta toinen leipäviipale hatuksi. Tarjoile vaikkapa leivinpaperista muotoilemista ”pusseista” maukkaan grünerin kera!