Mausteista ryhdikkyyttä Itävallasta!

Viinivinkki 49/2016

Biohof Pratsch Grüner Veltliner 2015

Biohof Pratsch Grüner Veltliner 2015

577837, Alkon tuotesivu

Valkoviini / DAC Weinviertel / Niederösterreich, Itävalta
Stefan Pratsch
Grüner Veltliner
Luomu
14,99 € (0,75 l)

Ryhdikkään luonteikas valkoviini tuo aromeiltaan mieleen omenan, karviaisen, sitrushedelmät, yrtit ja jopa pippurisuuden. Se maistuu vaikkapa vaalean lihan kera.

Arvio: Avoin ja rehevän hedelmäinen tuoksu tuo mieleen omenan, kypsän karviaisen, sitrushedelmät ja mausteisen yrttisyyden. Kuiva, mutta hyvin hedelmäinen maku toistaa tarkasti tuoksun aromit. Siinä on lisäksi pippurisuutta ja esimerkiksi persikkaa. Kieltä kutitteleva hiilidioksidisuus korostaa tuntuvaa hedelmähapokkuutta. Kokonaisuus jättääkin ryhdikkään, mausteisen sekä sitruunaisen, veden kielelle nostattavan, luonteikkaan jälkivaikutelman.

Ruokasuositus: Runsaat punalihaiset kalaruoat. Myös selkeämakuinen paistettu vaalea liha ja täyteläiset salaatit.

Katso Antti Vahteran täsmäresepti.

5/ 5 Tyylikäs huippuviini
Löytö
Valmis juotavaksi

Pikkujoulupossu nautitaan mehevän kastikkeen kera

Tulevana viikonloppuna juhlitaan vielä varmasti pikkujouluja. Tämänkertainen ruokasuositukseni on maukas herkku vaikkapa niihin pirskeisiin. Hanki kaupasta possun niskaa. Mausta suolalla ja pippurilla. Laita niska uunivuokaan muutaman laakerilehden, maustepippureiden, muutaman valkosipulikynnen ja timjamin kera. Pilko joukkoon vielä hieman porkkanaa ja sipulia.

Täytä vedellä (tai voit halutessasi käyttää mietoa lihalientäkin) siten, että liha juuri ja juuri peittyy.

Kypsennä noin 100 asteisessa uunissa ainakin 10 tunnin ajan. Anna lihan jäähtyä liemessään. Kun liha on jäähtynyt, revi se käsin reiluiksi paloiksi kulhoon.

Valmista mehevä kastike sekoittamalla majoneesia, hieman appelsiininmehua, karkeaa dijonsinappia ja parmesanraastetta. Viimeistele tämä kastike vielä puristamalla joukkoon hieman sitruunanmehua.

Lämmitä possupalat kevyesti vaikkapa mikrossa. Mausta ja mehevöitä repimäsi lihapalat tämän jälkeen valmistamallasi kastikkeella.

Halkaise isot sämpylät tai leikkaa suuresta maalaislimpusta reilun kokoisia viipaleita. Levitä niille majoneesia. Lisää käsin revittyä salaattia ja nosta leipäviipaleelle majoneesilla maustamaasi lihaa. Leikkaa päälle muutama viipale suolakurkkua ja nosta toinen leipäviipale hatuksi. Tarjoile vaikkapa leivinpaperista muotoilemista ”pusseista” maukkaan grünerin kera!

Nostot

84,90€

Tule mukaan ja nauti!

Tilaa lehti ja liity mukaan Viini-lehden kasvavaan tilaajajoukkoon.

Saat vuosikerran kestotilauksena hintaan 84,90 €. Vuosikerta sisältää 9 lehteä ja lisäetuna 2 erikoisteemanumeroa sekä Viinistä viiniin -vuosikirjan. Lisäetujen arvo on yhteensä 45,70 €.

Tilaa tästä