viinilehti-rgb Created with Sketch.

Tilaa Suomen ainoa viiniin keskittynyt aikakauslehti!

TILAA

Tilaa Suomen ainoa viiniin keskittynyt aikakauslehti!

TILAA
Viikon viinivinkki

Vivahteikas ranskalainen aromikkaalle ankanrinnalle

38 / 2016 Antti Rinta-Huumo

Punaviini Rhône

Syksyinen kurpitsa tarjoaa mehevän lisäkkeen ankanrinnalle

Leikkaa huoneenlämpöisiin ankan rintafileisiin rasvapuolelle ristiviillot ja mausta fileet suolalla sekä mustapippurilla. Laita fileet kylmälle paistinpannulle rasvapuoli alaspäin. Kun pannu kuumenee, se sulattaa ylimääräisen rasvan pois. Paahda kunnes rasvapuoli on saanut kauniin ja rapean pinnan. Käännä ja paista lihapuolelta pinta nopeasti ”kiinni”.

Leikkaa kurpitsasta noin 5×5 cm kuutioita. Kuumenna padassa reilu nokare voita ja kuullota siinä hienonnettua sipulia ja kurpitsakuutiot. Mausta suolalla ja pippurilla, lisää hieman hienonnettua timjamia ja kaada joukkoon kermaa. Hauduta kypsäksi. Nostele sattumat tehosekoittimeen ja aja tasaiseksi pyreeksi. Tarkista maku ja pidä lämpimänä.

Laita ankan rintafileet uunivuokaan, ripottele päälle hieman vadelmaviinietikkaa ja kypsennä noin 150 asteisessa uunissa kunnes sisälämpötila on 52 astetta. Nosta folion sisään vetäytymään.

Tarjoa mehevä, mediumkypsä ankanrinta tumman kastikkeen kera, jonka valmistat keittämällä kasaan riistalientä (esimerkiksi liemitiivisteestä), punaviiniä, appelsiinimehua ja hieman kirsikkahilloa. Viimeistele syntynyt kastike muutamalla voinokareella, jotka voit lisätä kastikkeeseen sauvasekoittimella ”poraten”.

Nosta mehevää kurpitsapyreetä lautaselle ja leikkaa annokseen vetäytyneestä rintafileestä viipaleita. Viimeistele napeeraamalla lihalle valmistamaasi kastiketta ja tarjoilemalla herkku vivahteikkaan La Ciboisen kanssa.

Edellisen viikon viinivinkki

Valkoista riojaa possunposkille

Muga Blanco 2014

Valkoviini Rioja
Lue lisää

Tule mukaan ja nauti!

Tilaa tästä