Syksyinen kurpitsa tarjoaa mehevän lisäkkeen ankanrinnalle
Leikkaa huoneenlämpöisiin ankan rintafileisiin rasvapuolelle ristiviillot ja mausta fileet suolalla sekä mustapippurilla. Laita fileet kylmälle paistinpannulle rasvapuoli alaspäin. Kun pannu kuumenee, se sulattaa ylimääräisen rasvan pois. Paahda kunnes rasvapuoli on saanut kauniin ja rapean pinnan. Käännä ja paista lihapuolelta pinta nopeasti ”kiinni”.
Leikkaa kurpitsasta noin 5×5 cm kuutioita. Kuumenna padassa reilu nokare voita ja kuullota siinä hienonnettua sipulia ja kurpitsakuutiot. Mausta suolalla ja pippurilla, lisää hieman hienonnettua timjamia ja kaada joukkoon kermaa. Hauduta kypsäksi. Nostele sattumat tehosekoittimeen ja aja tasaiseksi pyreeksi. Tarkista maku ja pidä lämpimänä.
Laita ankan rintafileet uunivuokaan, ripottele päälle hieman vadelmaviinietikkaa ja kypsennä noin 150 asteisessa uunissa kunnes sisälämpötila on 52 astetta. Nosta folion sisään vetäytymään.
Tarjoa mehevä, mediumkypsä ankanrinta tumman kastikkeen kera, jonka valmistat keittämällä kasaan riistalientä (esimerkiksi liemitiivisteestä), punaviiniä, appelsiinimehua ja hieman kirsikkahilloa. Viimeistele syntynyt kastike muutamalla voinokareella, jotka voit lisätä kastikkeeseen sauvasekoittimella ”poraten”.
Nosta mehevää kurpitsapyreetä lautaselle ja leikkaa annokseen vetäytyneestä rintafileestä viipaleita. Viimeistele napeeraamalla lihalle valmistamaasi kastiketta ja tarjoilemalla herkku vivahteikkaan La Ciboisen kanssa.