Arvio
Tämän viikon valinnassani, mehevässä valkoviinissä on avoin ja leveä tuoksu, joka muistuttaa vivahteiltaan eksoottisia hedelmiä ja makeita mausteita. Suuntäyttävä maku on kuiva, mutta sekin täyteläisen hedelmäinen. Viinin suutuntuma on runsas, lähes pureksittavan paksu. Tuoksun vivahteiden lisäksi mausta voi aistia tuntuvaa paahteisuutta, pähkinäisyyttä – jopa banaanin aromia. Viini on hapokkuutensa ansiosta hyvin tasapainoinen.
Suuntäyttävä keitto viimeistellään mehevällä kampasimpukalla ja rapean suolaisella chorizolla
Marraskuun kolkuttaessa ovella suosittelen valmistamaan tämänviikkoisen viinivinkin seuraan täyteläistä kurpitsakeittoa kampasimpukan ja chorizo-makkaran kera.
Kuori ja pilko esimerkiksi kelta-oranssia talvikurpitsaa, salottisipulia ja halutessasi myös valkosipulia. Kuumenna kattilassa reilu nokare voita. Kuullottele kurpitsapaloja ja sipuleita hetkisen verran taajaan sekoittaen. Lorauta joukkoon tilkka valkoviiniä ja omenaviinietikkaa. Mausta suolalla.
Anna hautua hetkisen verran ja lisää joukkoon kanalientä ja kermaa. Kiehuttele miedolla lämmöllä kypsäksi ja soseuta tasaiseksi tehosekoittimessa muutaman voinokareen kera. Tarkista maku ja pidä keitto kuumana.
Leikkaa chorizosta kuutioita ja paista ne pannulla rapeaksi. Kuivaa sulatetut kampasimpukat ja paista ne nopeasti kuumalla paistinpannulla – tietenkin nokareessa voita.
Nosta paistettu kampasimpukka keittokulhon pohjalle, lusikoi rapeaa chorizoa päälle ja kauho kuohkeaa keittoa ympärille.
Nauti hedelmäisen Spierin Inspire Chardonnayn kera!