Arvio
Tämän viikon vinkissäni, Portugalin Vinho Verdessä on tyylikäs ja raikkaan hedelmäinen tuoksu. Siinä on persikkaa, aprikoosia sekä sitrusmaisen pirteitä aromeja. Kuiva, mutta runsaan hedelmäinen maku seuraa aromeiltaan tuoksua. Siinä on limeä, mineraalisuutta ja häivähdys yrttisyyttäkin. Vaikka maussa on runsaasti kypsää hedelmäisyyttä, tekee makua tukeva terhakka hapokkuus kokonaisuudesta ryhdikkään. Viini jättää pitkän, veden kielelle nostattavan, mausteisen jälkivaikutelman.
Kausiherkku taipuu myös mehevän maukkaaksi salaatiksi
Tämä herkullinen viini maistuu aivan perinteisestikin keitettyjen rapujen, paahtoleivän ja runsaan hienonnetun tillin seurassa. Halutessasi voit valmistaa viinille myös mehevän rapusalaatin, jonka voit tarjota paahdetun leivän päällä vaikkapa alkuruokana.
Keitä ravut ja irrota lihat. Jätä muutama pyrstö kokonaiseksi. Leikkaa muut lihat reiluiksi paloiksi ja nosta kulhoon. Kuori ja kuutioi mukaan myös avokadoa, punaista omenaa ja hieman tuoretta kurkkua. Hienonna lisäksi nippusipulin vartta, tilliä ja maun mukaan erittäin pieneksi kuutioitua chiliä. Sekoita hyvin.
Lisää joukkoon kosteuttajaksi majoneesia, jonka olet maustanut limemehulla. Sekoita ja tarkista maku.
Paahda vaaleaa leipää ja leikkaa reunat pois. Aseta leipä lautaselle ja lusikoi rapusalaattia päälle. Asettele muutama pyrstö ja tillinoksa salaatin koristeeksi.
Nauti kausiherkku raikkaan Morgadio da Torren Alvarinhon kyydittämänä!