Arvio
Tämän viikon suositusviininä on maukas argentiinalainen punaviini. Siinä on avoin ja makean aromikas, muhevuutta viestivä tuoksu. Siinä on tummia marjoja kuten karhunvatukkaa ja mustaherukkaa – myös luumuisuutta. Melko täyteläinen maku on sekin hedelmäisen mehevä ja toistaa tuoksun aromimaailman. Suunmyötäisestä mausta voi aistia myös paahteisuutta ja hentoa yrttisyyttä. Muheva suutuntuma ryhdittyy pehmeiden tanniinien ja eloisan hedelmähapokkuuden ansiosta. Viini jättää varsin pitkän, tummasävytteisen tasaisen jälkivaikutelman.
Mehevä kasvishöystö tarjoaa pedin aromikkaalle halloumille
Valmista tämänviikkoiselle punaviinille mehevän aromikasta kasvishöystöä jonka kruunuksi voit paistaa halloumiviipaleen – tai kaksi.
Aloita kasvishöystön valmistamisella. Leikkaa munakoiso reiluiksi viipaleiksi, ripottele niille suolaa ja anna munakoison ”itkeä” hetkinen, noin 15-20 minuuttia. Kuivaa munakoisot talouspaperilla. Leikkaa reiluiksi kuutioiksi ja jatka leikkaamalla samankokoisiksi paloiksi myös sipulia, erivärisiä paprikoita, kesäkurpitsaa, tomaatteja ja herkkusieniä. Hienonna myös makusi mukaan valkosipulia.
Kuumenna uuninkestävässä padassa tilkka öljyä. Lisää sinne freesaantumaan tomaattipyreetä sekä leikkaamasi sipulit ja valkosipulit. Nostele hetken kuluttua joukkoon myös muut leikkaamasi ainekset ja pyörittele vielä hetkinen.
Lisää joukkoon valmista tomaattimurskaa sekä reilusti tuoretta timjamia, rosmariinia ja basilikaa. Kaada mukaan vielä loraus valkoista balsamietikkaa. Rouhaise mausteeksi mustapippuria ja reilut ripaukset suolaa ja sokeria.
Nosta pata uuniin tai hauduta hitaasti kannen alla. Sekoita silloin tällöin. Kun kasvikset alkavat olla mukavasti pehmenneitä, tarkista maku.
Leikkaa halloumijuustosta reiluja viipaleita ja paista niihin pannulla tai parilalla kaunis pintaväri.
Nostele lautaselle mehevää kasvishöystöä ja nosta halloumi annokseen. Koristele vaikkapa basilikanlehdellä.
Korkkaa La Celian Merlot ja nauti annos vaikkapa tuoreen patongin kera.