viinilehti-rgb Created with Sketch.

Tilaa Viinilehti kestotilauksena nyt hintaan 119,90 € / vuosi

Tilaa

Tilaa Viinilehti kestotilauksena nyt hintaan 119,90 € / vuosi

Tilaa
Juustot

Juustojen rakastajille: 3 x sinihomejuusto + viini

19.10.2022 Viinilehden toimitus + kuva Laura Riihelä

Juuston ja viinin yhdistäminen onnistuu parhaiten, kun valitset tietylle juustolle sopivan viinin. Tässä kolme viinisuositusta kolmelle sinihomejuustolle.

Peltolan Blue -sinihomejuusto + riesling beernauslese

Peltolan Blue

Peltola Blue syntyy Suonenjoen mansikkapitäjässä, Peltolan tilan omien lehmien maidosta. Lehmien ravinnolla on tärkeä rooli juuston maussa, joten Peltolan lehmät saavat ravinnokseen vain tilalla itse luomuviljeltyä puna-apilaa.

Peltola Blue sopii myös herkuttelijoille, jotka vierastavat sinihomejuuston voimakkaan kirpeää tuoksua ja makua. Suonenjokelainen herkku on kermaisen täyteläinen, lempeä ja miellyttävän suolainen. Yhdistä sen kanssa makeaa ja hapokasta riesling-viiniä Rheingausta, Saksasta. Yhdistelmästä tulee ihanan makeansuolainen.

Viinisuositus: Dr. Nägler Rüdesheimer Berg Roseneck Riesling Beerenauslese 2011, Alko 516704

Aura Gold + LBV-portviini

Aura gold

Idea Aura Goldiin syntyi Palace-ravintolassa vuonna 1997. Silloinen keittiömestari Markus Maulavirta kysyi Valiolta mahdollisuutta saada ravintolaan tarjolle pidempään kypsytettyä Auraa. Kysely käynnisti projektin, jonka tuloksena syntyi kaksi kertaa perinteistä Aura-juustoa pidempään kypsynyt kultainen versio.

Sinihomejuuston ja portviinin liitto on taivaassa solmittu ja monien mielestä pyhä. Late bottle vintagen tuoksussa on kypsiä kirsikoita, viikunaa ja suklaata. Maku on täyteläisen makea ja aavistuksen mausteinen.

Viinisuositus: Smith Woodhouse Late Bottled Vintage Port 2009, Alko 345077

Roquefort + LBV-portviini

Roquefort

Roquefort on suosittu ranskalainen sinihomejuusto, jonka makumaailma on erittäin aromikas ja kirpeä.  Roquefortilla on alkuperänimisuojan (AOC, Appellation d’origine contrôlée), joten sitä voi valmistaa vain tietyllä alueella.

Roquefort sopii herkuttelijoille, joille vahvat maut ovat suuri intohimo. Vahva ja reilulla kädellä suolattu sinihomejuusto kaipaa rinnalleen intensiivisen portviinin. Quinta de la Rosan maku on luumuinen, viikunainen ja aavistuksen suklainen.

Viinisuositus: Quinta de la Rosa Late Bottled Vintage Port 2015, Alko 374017

Lue lisää

Brien ja rieslingin täydellinen yhdistelmä

Kaupallinen yhteistyö

28.11.2022 Viinilehden toimitus

Raclette lämmittää syksyä ja talvea – kata pöytään nämä herkut!

20.10.2022 Maria Carvajal + kuvat Shutterstock ja herkkukaupat (DeliDeli Nelli Kivinen)

Kypsä lampaanmaitojuusto + täydellinen viini

14.10.2022 Antti Uusitalo + kuva Laura Riihelä

Tule mukaan ja nauti!

Tilaa tästä