Klassisia roseeviinityylejä
Provence
Johtava roseeviinialue niin määrällisesti, kuin laadullisestikin. Provencen roseet ovat usein kuivia, väriltään hyvin vaaleita, raikkaita ja elegantteja.
Tavel
Pieni, mutta perinteikäs roseeviinialue eteläisestä Rhonesta. Saignée-menetelmällä valmistetut kuivat viinit ovat tummemman punaisia, runsaita ja viinillisiä.
White Zinfandel / Zinfandel Blush
Kaliforniassa vahingossa 1970-luvulla syntynyt tyyli, jossa saignée-menetelmän yhteydessä pois valutetun mehun käyminen kuivaksi blanc de noir -valkoviiniksi keskeytyi ja lopputuloksena syntyi makeaa vaaleanpunaista matala-alkoholista viiniä.
Mateus rosé
Portugalilainen 1940-luvulla syntynyt makeahko ison volyymin viini, joka myöhemmin ylsi maailmanlaajuiseen suosioon ja markkinajohtajaksi.
Rosé d’Anjou
Loiren laaksosta tulevat hedelmäiset roseeviinit, joissa aina vähintään 7 g/l jäännössokeria.
Termit haltuun
Suora puristaminen (direct press)
Rypäleet puristetaan nopeasti sadonkorjuun jälkeen, jolloin kuorista ehtii liueta niukemmin väriä sekä polyfenoleja/antosyaniineja.
Vuodatus (bleeding / saignée)
Ranskankielinen termi menetelmälle, jossa punaviinin valmistuksen alkuvaiheessa valutetaan kuorista väriä ja rakennetta saanutta viinimehua erilleen roseeviinin valmistusta varten. Lopputuloksena on usein hieman tummemman värisiä ja runsaampia roseeviinejä. Samaa menetelmää käytetään myös punaviinin valmistuksessa konsentraation lisäämiseen.
Clairet
Perinteinen tyyli, joka viittaa Bordeaux’ssa aikoinaan valmistettuihin lyhyellä kuorimaseraatiolla vaaleanpunaisen värin saaneisiin viineihin. Termiä käytetään laajemminkin perinteisemmän tyylisissä roseeviineissä. Italiassa termi on chiaretto, Espanjassa clarete.
Ramato
Italiassa valmistettu, punakuorisesta Pinot Grigio -lajikkeesta kuorikontaktin kautta kuparinpunaisen värisävyn saava valkoviini.