viinilehti-rgb Created with Sketch.

Tilaa Suomen ainoa viiniin keskittynyt aikakauslehti!

TILAA

Tilaa Suomen ainoa viiniin keskittynyt aikakauslehti!

TILAA
Viinilehden Vuoden viinit

Ehdokkaat Viinilehden Vuoden viineiksi on valittu!

16.10.2019 Viinilehden toimitus

Uusi maailma on tänä vuonna vahvasti edustettuna Viinilehden Vuoden punaviini - ja Vuoden valkoviini -kisassa. Maista ehdokkaat, voittajat julkaistaan 13.11. Viinilehti Wine Awards -gaalassa ja Viinilehdessä.

Mainos – sisältö jatkuu alla

– Sisältö jatkuu –

Viinilehden Vuoden punaviini – ja Vuoden valkoviini -finalistit ovat nyt selvillä. Finalistiviinien joukossa on tällä kertaa peräti kolme uusiseelantilaista viiniä. Ehdokkaat valittiin 16 valkoviinin ja 30 punaviinin joukosta.

”Sokkona maistetuissa viineissä oli jo aiemminkin ehdokkaina olleita viinejä, mutta ilahduttavasti myös uusia tuttavuuksia. Valkoviinien TOP 3:n valinta oli hieman haastavampi. Pyrimme löytämään ehdokkaiksi aina hieman erityylisiä viinejä. Tällä kertaa kolmen joukkoon kuitenkin valikoitui kaksi herkullista rieslingiä, joiden valinta vahvistettiin useamman uudelleen maistamisen perusteella. Vaikka punaviinejä oli huomattavasti enemmän, kärkikolmikko löytyi varsin nopeasti”, kertoo kilpailun toinen tuomari Antti Rinta-Huumo.

Vuoden valko- ja punaviinit julkistetaan Viinilehti Wine Awards -gaalassa 13.11. Tilaisuudessa paljastetaan myös yleisöäänestyksen voittajaviinit, Viinilehden Vuoden viiniravintola ja Vuoden viininystävä. Valinnat on luettavissa myös seuraavassa Viinilehdessä.

Valkoviiniehdokkaat

Sitzius Rothenberg Riesling Spätlese Goldkapsel Trocken 2016

Saksa, Alko 526907 | 19,73 € 

Katso viiniarvio

Villa Maria Reserve Sauvignon Blanc 2017

Uusi-Seelanti, Alko 582867 | 19,99 €

Katso viiniarvio

Ribbonwood Riesling 2015

Uusi-Seelanti, Alko 525597 | 14,99 €

Katso viiniarvio

Vuoden Punaviiniehdokkaat

Jackson Estate Vintage Widow Pinot Noir 2014

Uusi-Seelanti, Alko 452477 | 19,99 €

Katso viiniarvio

Tommasi Crearo 2016

Italia, Alko 419467 | 19,99 €

Katso viiniarvio

Château Smith Cabernet Sauvignon 2016

Yhdysvallat, Alko 928997 | 25,49 €

Katso viiniarvio

Äänestä suosikkiasi!

Kaikkien äänestäjien kesken arvotaan viinilasipaketti, jossa on neljä Riedel Performance -sarjan punaviinilasia ja neljä saman sarjan valkoviinilasia. Palkinnon arvo on 239,60 €. Äänestys on päättynyt.

Pahoittelut. Tämä lomake ei ole enää saatavilla.

Miten voittaja valitaan?

Viinilehden Juha Berglund ja Antti Rinta-­Huumo maistelevat ja arvioivat viinejä sokkona pitkin vuotta Viinistä viiniin -kirjaa, Viinilehden uutuusarvioita sekä viinilehti.fin ja mobiiliapplikaation viini­hakuja varten.

Viinilehden viinifinalistit ovat Alkon vakiovalikoimasta ja hinnaltaan korkeintaan 30 euroa. Kaikki finalistit ovat ansainneet viisi tähteä Antti Rinta-Huumon ja Juha Berglundin sokkomaisteluissa. Viiniehdokkaiden kriteereihin kuuluvat hinnan lisäksi virheetön valmistusprosessi sekä viinin hedelmäisyyden, tanniinien, hapokkuuden, alkoholin ja mahdollisen jäännössokerin miellyttävä harmonia. Ehdokasviinit ilmentävät hienosti tuotantoalueen tai rypälelajikkeen ominaispiirteitä ja erottuvat täten Alkon hyllyn muista laadukkaista viineistä.

Lopulta Juha ja Antti valitsevat sokkomaisteluiden perusteella voittajaviinit. Sen jälkeen viinit arvioidaan vielä siten, että niiden alkuperä on tiedossa. Valinnat ovat usean­kin maistamisen jälkeen aina henkilökohtaisia.

Lue lisää

Viinilehden Vuoden valkoviini on palkittu! Lumoava viini yllätti

04.03.2024 Viinilehden toimitus + kuva Laura Riihelä

Viinilehden Vuoden viinit – vuoden 2023 parhaat pullot!

21.12.2023 Anna-Kaisa Karppinen

Viinilehden Vuoden valkoviini -kilpailu on ratkennut! Kilpailua dominoi yksi rypälelajike

05.09.2023 Viinilehden toimitus

Tule mukaan ja nauti!

Tilaa tästä