Olut on mainio seuralainen grilliruoille. JaskanKaljat-blogin Jaakko Matikainen vinkkaa, millainen olut kannattaa valita grilliherkkujen seuraan.
Nyt vain grilli kuumaksi!
Grillimakkarat
Savuolut: Oluen maltaisuus ja vahva savuisuus toimii loistavana parina rasvaiselle makkaralle, kuten bratwurstille.
Pils: Perinteiselle grillimakkaralle sopii rapsakka ja ruohoinen tšekkityylinen pils.
Suositus: Aecht Schlenkerla Rauchbier Märzen ja Pilsner Urquell.
Kasvis
Hefeweizen: Vaalea suodattamaton vehnäolut on kevyt mutta täyteläinen juoma, joka ei peitä kasvisruoan makua.
Suositus: Weihenstephaner Hefeweissbier.
Porsas
Ruis IPA: Rukiinen maltaisuus ja reilut sitruksiset katkerot antavat luonnetta muun muassa pulled porkille.
Brown Ale: Porsaanpihvi saa pähkinäisestä brown alesta kevyen paahteisen partnerin.
Suositus: Panimo Hiisi Aarni Ruis IPA ja Anchor Brekle’s Brown.
Nauta
Portteri: Kuiva ja paahteinen olut antaa hyvän kontrastin mehukkaalle pihville. Toimii myös loistavana jälkiruokaoluena.
Suositus: Sinebrychoff Porter.
Kana
Saison: Yrteillä maustettu kana saa mausteisesta saisonista hyvän parin. Mausteiset piirteet yhdistyvät sekä ruoassa ja juomassa.
Suositus: Saison Dupont Biologique.
Kala
American Pale Ale: Sitruksinen humalointi leikkaa rasvaisempien kalojen rasvaa nätisti ja jättää raikkaan tuntuman suuhun.
Suositus: Beer Hunter’s Mufloni Säppi APA.