Kampasimpukkacarpaccio ja perunasalaattia

Kampasimpukkacarpaccio ja perunasalaatti ovat raikasta tarjottavaa illanistujaisiin.

26.06.2012 Antti Vahtera

Mainos - Sisältö jatkuu alla
Mainos - Sisältö jatkuu alla

Ainekset

300 g kampasimpukoita

1 dl basilikan lehtiä

1 dl oliiviöljyä

1 rkl limemehua

1 dl parmesan-juustolastuja

1 rkl Dijon-sinappia

3 Rosamunda perunaa keitettynä

2 rkl smetanaa tai ranskankermaa

mustapippuria ja karkeaa suolaa myllystä

Valmistusohje

1. Kuivaa kampasimpukat talouspaperin päällä. Ruskista nopeasti teflonpannulla kampasimpukoihin rapea pinta.
2. Jäähdytä ja leikkaa kampasimpukat noin 2 mm:n viipaleiksi. Asettele viipaleet lautasille vierekkäin.
3. Silppua basilikan lehdet ja oliiviöljy monitoimikoneessa tasaisen vihreäksi. Mausta pippurilla ja suolalla.
4. Sekoita limen mehu basilikaöljyyn ja sivele kampasimpukoiden pintaan, tarjoile heti perunasalaatin lisättyäsi. Rouhi pinnalle vielä pippuria ja suolaa.

Perunasalaatti:
1. Kuori ja kuutioi jäähtyneet perunat. Sekoita smetana, sinappi ja perunat keskenään.
2. Lisää joukkoon parmesan-juusto, mausta pippurilla ja tarkista suola.

Mainos - Sisältö jatkuu alla

Uusimmat reseptit

Lue myös

Hernetila

Herneenvihreä kesä

Tammilehdon tila on maamme suurin tuoreherneen tuottaja. Viljely on muuttunut 40 vuodessa, mutta suomalaiset rakastavat herneitä enemmän kuin koskaan ennen.

Ukraina-ilmiö Lontoossa

Ukrainalaiset ravintolat hurmaavat Lontoossa

Mriya-ravintolassa Lontoossa pääsee maistelemaan artesaanituottajien ukrainalaisviinejä ja moderneja tulkintoja ukrainalaisesta ruoasta. Tarjolla on myös borssia ja muuta perinneruokaa.

Mainos - Sisältö jatkuu alla