viinilehti-rgb Created with Sketch.

Tilaa Suomen ainoa viiniin keskittynyt aikakauslehti!

TILAA

Tilaa Suomen ainoa viiniin keskittynyt aikakauslehti!

TILAA
Vahteran resepti

Kampasimpukkacarpaccio ja perunasalaattia

26.06.2012 Antti Vahtera

Kampasimpukkacarpaccio ja perunasalaatti ovat raikasta tarjottavaa illanistujaisiin.

Mainos – sisältö jatkuu alla

– Sisältö jatkuu –

Ainekset

300 g kampasimpukoita

1 dl basilikan lehtiä

1 dl oliiviöljyä

1 rkl limemehua

1 dl parmesan-juustolastuja

1 rkl Dijon-sinappia

3 Rosamunda perunaa keitettynä

2 rkl smetanaa tai ranskankermaa

mustapippuria ja karkeaa suolaa myllystä

Valmistusohje

1. Kuivaa kampasimpukat talouspaperin päällä. Ruskista nopeasti teflonpannulla kampasimpukoihin rapea pinta.
2. Jäähdytä ja leikkaa kampasimpukat noin 2 mm:n viipaleiksi. Asettele viipaleet lautasille vierekkäin.
3. Silppua basilikan lehdet ja oliiviöljy monitoimikoneessa tasaisen vihreäksi. Mausta pippurilla ja suolalla.
4. Sekoita limen mehu basilikaöljyyn ja sivele kampasimpukoiden pintaan, tarjoile heti perunasalaatin lisättyäsi. Rouhi pinnalle vielä pippuria ja suolaa.

Perunasalaatti:
1. Kuori ja kuutioi jäähtyneet perunat. Sekoita smetana, sinappi ja perunat keskenään.
2. Lisää joukkoon parmesan-juusto, mausta pippurilla ja tarkista suola.

Vastaavia reseptejä

Alkuruoka

Kurpitsa-fetapiirakka

time Created with Sketch.
2 h 10 min
Kasvisruoka
Alkuruoka

Juustoleipä

time Created with Sketch.
30 min
Kasvisruoka
Alkuruoka

Parsaleipä

time Created with Sketch.
1 h
Kasvisruoka

Lue lisää

Uunilihapullat ja unelma-cabernet

Kaupallinen yhteistyö

22.11.2024 Viinilehden toimitus

Kysyimme guruilta: ensi vuoden viinitrendit

19.11.2024 Teksti ja kuvat Wenla Wallin

Mikä beaujolais nouveau?

19.11.2024 Anna-Kaisa Karppinen + kuva Shutterstock

Tule mukaan ja nauti!

Tilaa tästä