Trousseau on punaviinirypälelajike, joka on kotoisin Ranskasta Juran viinialueelta. Trousseau on vanha rypälelajikke ja sen tiedetään kasvaneen Juran alueella jo 1800-luvulla.
Trousseau tuottaa punaviinejä, joilla on tyypillisesti korkea hapokkuus, keskitasoa korkeampi tanniinipitoisuus ja tyypillisiä aromeja ovat marjat, kirsikat ja vadelmat,sekä mausteisuus ja maanläheisyys. Sen viinejä pidetään yleensä korkealaatuisina ja ne voivat kestää hyvin myös kypsytystä.
Trousseau-lajiketta sekoitetaan usein muiden rypälelajikkeiden kuten Pinot Noirin ja Poulsardin kanssa.
Trousseau on nykyään harvinainen lajike ja sen kasvatusta tapahtuu pääasiassa vain Juran alueella Ranskassa ja muutamissa paikoissa Espanjassa ja Portugalissa. Viime vuosina siitä on kuitenkin tullut suosittu eräiden kalifornialaisten viinituottajien keskuudessa, jotka arvostavat sen ainutlaatuista makuprofiilia ja soveltuvuutta alueensa olosuhteisiin.
Trousseau -viinit

Charles de Fere Crémant du Jura Rosé Brut
