Abruzzo on italialainen viinialue, joka tunnetaan parhaiten punaviineistä, mutta alue tuottaa myös useita mielenkiintoisia valkoviinejä. Abruzzon maantieteellisellä sijainnilla Adrianmeren rannalla on merkittävä vaikutus alueen ilmastoon ja maaperään.
Yleisin Abruzzossa käytettävä valkoviinirypäle on Trebbiano, joka tunnetaan myös nimillä Trebbiano. Trebbiano rypäleet tuottavat viinejä, jotka ovat kevyitä, raikkaita, ja herkullisia nuorena nautittavaksi. Niissä on usein sitrushedelmien makua ja ne sopivat hyvin kalaruokien kanssa tarjoiltaviksi.
Toinen Abruzzon alueella viljelty vaalea rypälelajike on Pecorino. Vaikka Pecorinon viljely oli lähes hävinnyt, sitä on elvytetty viime vuosikymmeninä ja se on nyt yksi Abruzzon kiehtovimmista valkoviineistä. Pecorino-viinissä on usein voimakas mineraalisuus ja limetin makua, mutta joskus myös kermaisuutta ja pähkinäisiä vivahteita.
Abruzzossa tuotetaan myös makeita valkoviinejä, joissa on usein hunajaisia ja kuivatuja hedelmän aromeja. Nämä tehdään tavallisesti viljelemällä rypäleet korkealla ja antamalla niiden rusinoitu hieman ennen sadonkorjuuta.
Abruzzon alueen valkoviinit ovat monipuolisia ja sopivat hyvin ruoan kanssa nautittaviksi. Ne tarjoavat viinin ystäville mahdollisuuden tutustua Italian viinivalikoiman monipuolisuuteen punaviinien ulkopuolella.
Abruzzilaisten valkoviinien rypäleet
Viinilehden abruzzilaisten valkoviinien valikoimasta löytyy 4 eri rypälelajiketta. Voit katsoa viinejä rypälelajikkeiden perusteella
abruzzilaiset valkoviinit
TOP 5

Passi Reali Organic Chardonnay hanapakkaus

Ciavolich Aries Pecorino 2022

Vanitá Pecorino 2022

Umani Ronchi I Sassi Pecorino 2022

Orsogna Lunaria Civitas Pecorino 2022

Cantina Zaccagnini Il Bianco di Ciccio 2023
