Vuoden punaviiniä lampaanfileelle

Viinivinkki 47/2017

Tommasi Crearo 2014

Tommasi Crearo 2014
Luonteikas viini

419467, Alkon tuotesivu

Punaviini / IGT Verona / Veneto, Italia
Tommasi Viticoltori
Cabernet Franc, Corvina Veronese, Oseleta
19,49 € (0,75 l)

Avoimen aromikas, kuivattuja hedelmiä, makeaa mausteisuutta, nahkaisuutta ja kypsää kirsikkaa huokuva, melko täyteläinen punaviini aromikkaiden liharuokien seuraan.

Arvio: Avoin, reilun aromikas tuoksu tuo mieleen kuivatut hedelmät, makeat mausteet, kypsän kirsikan ja orastavan nahkaisuuden. Maku on varsin täyteläinen ja toistaa tuoksun aromit. Viinissä on lisäksi kukkaista aromikkuutta ja tuntuvaa paahteisuutta. Mehukas suutuntuma saa ryhtiä hapankirsikkaisen hapokkuuden lisäksi myös pehmeästä tanniinisuudesta. Viini jättää nahkaisen, rustiikkisen, pitkän jälkivaikutelman.

Ruokasuositus: Aromikkaat, paistetut tai grillatut tummat liharuoat - myös riista. Myös kovat ja suolaiset juustot.

5/ 5 Tyylikäs huippuviini
Edullinen ostos
Valmis juotavaksi

Mehevä lampaanfilee viimeistellään yrttikuorrutuksella

Ainekset

600 g lampaan ulkofileetä

Marinadi

1 dl öljyä
1-2 hienonnettua salottisipulia
3 kevyesti musrskattua valkosipulinkynttä
rosmariinia
timjamia
musta- ja valkopippuria myllystä

Yrttikuorrutus

1 dl basilikanlehtiä
1 dl persiljaa
1 dl ruohosipulia
0,5 tl karkeaa suolaa
2-3 dl maustamatonta majoneesia
2 valkosipulinkynttä
1 dl raastettua valkoista leipää
musta- ja valkopippuria myllystä

Perunapaistos

250 g uuniperunaa
100 g voita
valkopippuria
suolaa

Valmistusohje

Valmista marinadi sekoittamalla reseptin aineet keskenään. Poista lampaanfileestä näkyvä rasva ja kalvot. Marinoi fileitä 1-2 vrk marinadissa.

Yrttikuorrutus

Hienonna yrtit ja suola monitoimikoneessa. Lisää majoneesi, vaalea leipä ja sekoita tasaiseksi. Mausta valkosipulilla ja pippurilla. Tarkista suola.

Ruskista marinoidut lampaanfileet kevyesti pannulla. Mausta ne pippurilla ja suolalla. Sivele yrttikuorrutus fileiden päälle ja paista 200 C uunissa noin 5 minuuttia. Mehevimmillään fileet ovat, kun liha on sisältä hieman punertavaa ja pinnalta kauniin ruskeaa. Tarjoile perunapaistoksen ja tuoreiden vihennesten kanssa.

Perunapaistos

Kypsennä perunoita 200 C uunissa noin tunti. Kuori perunat ja survo voin ja mausteiden kanssa. Sekoita massa tasaiseksi ja jaa se voideltuihin annosvuokiin. Paista 200 C asteisessa uunissa noin 15 minuuttia. Kumoa paistokset lautaselle rapea pinta ylöspäin.

Nostot

84,90€

Tule mukaan ja nauti!

Tilaa lehti ja liity mukaan Viini-lehden kasvavaan tilaajajoukkoon.

Saat vuosikerran kestotilauksena hintaan 84,90 €. Vuosikerta sisältää 9 lehteä ja lisäetuna 2 erikoisteemanumeroa sekä Viinistä viiniin -vuosikirjan. Lisäetujen arvo on yhteensä 45,70 €.

Tilaa tästä