Kuuden lajikkeen luomuvalkoinen palsternakkakeitolle

Viinivinkki 6/2017

Terraprima Blanco 2013

Terraprima Blanco 2013

514727, Alkon tuotesivu

Valkoviini / DO Penedès / Katalonia, Espanja
Can Ràfols Dels Caus
Chenin Blanc, Garnatxa Blanca, Moscatell, Riesling, Rousanne, Xarello
Luomu
12,89 € (0,75 l)

Arvio: Avoin ja raikas tuoksu tulvii hedelmäisyyttä ja kukkaisen parfyymisiä vivahteita. Tuoksu tuo mieleen kypsän persikan, päärynän ja siinä on myös mausteisia vivahteita. Maku on kuiva, mutta miellyttävän kypsän hedelmäinen. Viinissä on melko leveä suutuntuma. Tuoksun aromien lisäksi makua sävyttävät sitruksiset ja mineraaliset vivahteet. Runsasta makua piristää eloisa hapokkuus, joka saa lisänostetta kevyestä, kieltä kutittelevasta hiilidioksidisuudesta.

Ruokasuositus: Raikkaat salaatit, sekä yleisviiniksi kala- ja äyriäisruokien seuraan.

3/ 5 Laadukas ja hyvin tehty
Laatu vastaa hintaa
Valmis juotavaksi

Maustepippuri ja aromikas possulisuke viimeistelevät suuntäyttävän palsternakkakeiton

Tämä maukkaan hedelmäinen valkoviini toimii monenlaisten kala-, äyriäis- ja kasvisruokien kera, mutta on myös monikäyttöinen keittoviini. Tällä kertaa suosittelen kokeilemaan sitä mehevän kermaisen palsternakkakeiton ja possulisukkeen kanssa.

Aloita keiton valmistamisesta. Kuori ja paloittele palsternakkaa ja sipulia, sekä kuullota niitä kattilassa reilussa nokareessa voita. Lisää joukkoon suolaa, muutamia maustepippureita, sekä punaista maitoa ja kahvikermaa niin että sipulit ja palsternakat juuri ja juuri peittyvät. Hauduta kypsäksi. Poista maustepippurit ja soseuta tasaiseksi tehosekoittimella. Lisää tarvittaessa kermaa. Tarkista maku.

Valmista lisuke ylikypsästä possunkyljestä. Ylikypsää possunkylkeä löytyy hyvin varustetuista ruokakaupoista ja halleista. Poista mahdollinen nahka ja ylimääräinen rasva. Leikkaa kylki reiluiksi kuutioiksi. Hienonna salottisipulia ja lehtipersiljaa. Kuumenna kattilassa nokare voita ja kuullota siinä salottisipuli. Lisää kuutioitu possunkylki, lehtipersilja ja raasta joukkoon pikkuriikkisen verran appelsiinin kuorta. Mausta nokareella hunajaa. Tarkista maku ja pidä lämpimänä.

Kuohkeuta keitto ennen tarjoilua sauvasekoittimella. Lusikoi possunkylkilisuketta lautasen keskelle ja kauho täyteläistä keittoa ympärille. Rouhaise pintaan mustapippuria ja nauti maukkaan Terrapriman kera.

Nostot

84,90€

Tule mukaan ja nauti!

Tilaa lehti ja liity mukaan Viini-lehden kasvavaan tilaajajoukkoon.

Saat vuosikerran kestotilauksena hintaan 84,90 €. Vuosikerta sisältää 9 lehteä ja lisäetuna 2 erikoisteemanumeroa sekä Viinistä viiniin -vuosikirjan. Lisäetujen arvo on yhteensä 45,70 €.

Tilaa tästä