Szigetin punaisilla kuplilla kevätaurinkoon

Viinivinkki 11/2015

Szigeti Pinot Noir Rosé Brut 2011

Szigeti Pinot Noir Rosé Brut 2011

573317, Alkon tuotesivu

Kuohuviini / Österreichischer Sekt / Itävalta
Sektkellerei Gebr. Szigeti
Pinot Noir
14,95 € (0,75 l)

Hienostunut, aromeiltaan punasävytteinen kuohuviini tuo mieleen vadelman, mansikan ja punaherukan. Se sopii vaaleiden liharuokien ja runsaiden kasvisruokien seuraan.

Arvio: Tyylikäs, punasävytteisen marjainen tuoksu. Siinä on kypsää vadelmaa, mansikkaa ja punaherukoita. Myös kuiva, mutta kypsän marjainen maku on tyylikäs. Tuoksun vivahteiden lisäksi siinä on reilusti kirsikkaisuutta, sekä hennon paahteista ja mausteista aromia. Suutuntuma saa ryhdikkyyttä eloisan marjaisesta hapokkuudesta jota tyylikäs kuplaisuus vielä tukee. Kokonaisuus jättää ryhdikkään, kypsään karpaloon ja puolukkaan vivahtavan jälkivaikutelman.

Ruokasuositus: Monikäyttöinen viini täyteläisten punalihaisten kalaruokien ja selkeämakuisten vaaleiden lihojen seuraan. Myös runsaat kasvisruoat.

Katso Antti Vahteran täsmäresepti.

4/ 5 Harmoninen, laadultaan erinomainen
Edullinen ostos
Valmis juotavaksi

Arvio

Keväisen auringon myötä viinisuositukseni on tällä viikolla herkullisen marjainen kuohuviini Itävallasta. Viinissä on tyylikäs ja punasävytteisen marjainen tuoksu. Siinä on kypsää vadelmaa, mansikkaa ja punaherukoita. Myös kuiva, mutta kypsän marjainen maku on tyylikäs. Tuoksun vivahteiden lisäksi siinä on reilusti kirsikkaisuutta sekä hennon paahteista ja mausteista aromia. Suutuntuma saa ryhdikkyyttä eloisan marjaisesta hapokkuudesta, jota tyylikäs kuplaisuus vielä tukee. Kokonaisuus jättää ryhdikkään, kypsään karpaloon ja puolukkaan vivahtavan jälkivaikutelman.

Tuore tonnikala nauttii juuresten seurasta

Suosittelen valmistamaan tämän viikon viinille kaveriksi selkeämakuisen kala-annoksen. Mikäli kaupan kalatiskiltä löytyy tuoretta tonnikalaa, hanki sitä. Toki tässä annoksessa toimivat myös muut punalihaiset, lohisukuiset kalat.

Mausta kalapala suolalla ja muutamalla sitruunatipalla. Valmista tämän jälkeen lisäke.

Kuori juuriselleriä ja leikkaa se mahdollisimman ohuiksi suikaleiksi. Nosta kulhoon ja mausta suikaleet suolalla. Näin ne maustumisen lisäksi myös pehmenevät rakenteeltaan.

Kuori ja leikkaa sellerin tavoin mahdollisimman ohuiksi suikaleiksi myös palsternakkaa, porkkanaa ja sipulia. Hienonna sekaan makusi mukaan valkosipulia.

Purista sellerisuikaleista ylimääräinen neste pois. Kuumenna kattilassa tilkka öljyä ja freesaa siinä kaikki juuressuikaleet, kunnes ne hieman pehmenevät. Raasta joukkoon hieman granny smith -omenaa ja jatka freesaamista vielä hetkisen.

Lusikoi joukkoon mehevöittäjäksi ranskankermaa. Hauduta hetkinen. Purista joukkoon sitruunanmehua ja tarkista maku.

Kuumenna paistinpannu tai halutessasi grilli. Paista tai grillaa tonnikalapihvi nopeasti. Vältä kypsentämästä liikaa ettei kala kuivu.

Nostele lautaselle mehevää juureshöystöä ja asettele päälle maukas tonnikala. Nauti Szigetin punertavien kuplien kera!

Nostot

84,90€

Tule mukaan ja nauti!

Tilaa lehti ja liity mukaan Viini-lehden kasvavaan tilaajajoukkoon.

Saat vuosikerran kestotilauksena hintaan 84,90 €. Vuosikerta sisältää 9 lehteä ja lisäetuna 2 erikoisteemanumeroa sekä Viinistä viiniin -vuosikirjan. Lisäetujen arvo on yhteensä 45,70 €.

Tilaa tästä