Viini-lehden Vuoden luomupunainen pääsiäispöytään

Viinivinkki 14/2017

Symington Altano Organic 2015

Symington Altano Organic 2015
Luonteikas viini

437777, Alkon tuotesivu

Punaviini / DOC Douro / Portugali
Symington Family Estates
Alicante Bouschet, Tinta Barroca, Tinta Roriz, Tinto Cão, Touriga Franca, Touriga Nacional
Luomu
14,49 € (0,75 l)

Tummia, muhevia sävyjä tarjoava punaviini tuo mieleen mustat marjat, yrtit, luumun ja savuisuuden. Se maistuu rotevassa runsaudessaan tummien liharuokien ja riistan seurassa.

Arvio: Nuorekkaan viinin tummasävytteinen tuoksu tuo mieleen mustaherukan, karhunvatukan, muhevan maaperän ja vienon yrttisyyden. Maku on täyteläinen ja toistaa tuoksun aromit. Viinissä on lisäksi paahteista mausteisuutta, kahvia ja tummaa suklaata. Suuntäyttävä maku saa ryhdin runsaasta, mutta pehmeästä tanniinisuudesta. Kokonaisuus jättää pitkään maistuvan, hieman suuta kuivattavan, mutta mehevän jälkivaikutelman.

Ruokasuositus: Selkeämakuiset tummat liharuoat ja riista mediumkypsänä. Myös tiivisliemiset pataruoat. Tämä on myös monikäyttöinen viini kovien juustojen seuraan.

Katso Antti Vahteran täsmäresepti.

5/ 5 Tyylikäs huippuviini
Löytö
Valmis, mutta kehittyy

Tiivismakuinen portugalilainen lihapata, cataplana, tasoittaa viinin nuorekkaita piirteitä ja maistuu vaikkapa pääsiäispöydässä

Ainekset

4-5 annosta
gluteeniton, maidoton, munaton
30 min + 12 h marinointiin
*
800 g karitsan ulkofileetä
1 rkl hienoa (meri)suolaa
6 rkl oliiviöljyä
3 valkosipulinkynttä
1 rkl makeaa paprikajauhetta
1/2 tl mietoa chiliä (jauhetta tai pala tuoretta chiliä hienonnettuna)
1 tl kuivattua oreganoa
2 tomaattia (tai ½ prk säilykettä)
1 punainen paprika
4 rkl oliiviöljyä
1 keltasipuli
3 dl kuivaa valkoviiniä
2 dl lihalientä
(0,5 dl vaaleaa portviiniä)
tuoretta persiljaa tai korianteria
*
Tarjoiluun:
leipää

Valmistusohje

1. Putsaa karitsan ulkofileistä kalvot ja leikkaa lihat noin 2 cm kuutioiksi. Mausta liha suolalla.
2. Hienonna morttelissa (tai yleiskoneessa) oliiviöljy, kuoritut valkosipulinkynnet ja mausteet. Kaada seos lihan joukkoon, sekoita. Suojaa astia kannella ja anna lihan marinoitua jääkaapissa seuraavaan päivään.
3. Kalttaa eli kuori kaksi tomaattia, poista siemenet ja leikkaa ne pieniksi kuutioiksi. Kuutioi myös paprika. Hienonna kuorittu sipuli.
4. Lämmitä 4 rkl oliiviöljyä pannussa tai kasarissa (tai Cataplana-padassa) ja kuullota siinä hienonnettu sipuli (noin 5 minuuttia).
5. Lisää joukkoon lihat marinaadeineen ja paista kevyesti, noin 5 minuuttia, seos ei saa tummua. 6. Lisää tomaatit ja paprika, sekoittele pari minuuttia.
7. Kaada joukkoon nesteet. Mausta halutessasi tilkalla vaaleaa portviiniä. Kiehauta, ja kypsennä miedolla lämmöllä noin 10-15 minuuttia.
8. Poista pintaan kertyvä vaahto kauhalla. Mausta ruokaa tarvittaessa vielä suolalla.
9. Ripottele päälle reilusti hienonnettua persiljaa tai korianteria ennen tarjoilua. Tarjoile cataplana tuoreen leivän kera.

 

Nostot

84,90€

Tule mukaan ja nauti!

Tilaa lehti ja liity mukaan Viini-lehden kasvavaan tilaajajoukkoon.

Saat vuosikerran kestotilauksena hintaan 84,90 €. Vuosikerta sisältää 9 lehteä ja lisäetuna 2 erikoisteemanumeroa sekä Viinistä viiniin -vuosikirjan. Lisäetujen arvo on yhteensä 45,70 €.

Tilaa tästä