Viini-lehden Vuoden luomupunainen pääsiäispöytään

Viinivinkki 14/2017

Symington Altano Organic 2016

Symington Altano Organic 2016
Luonteikas viini

437777, Alkon tuotesivu

Punaviini / DOC Douro / Portugali
Symington Family Estates
Alicante Bouschet, Tinta Barroca, Tinta Roriz, Tinto Cão, Touriga Franca, Touriga Nacional
Luomu
14,90 € (0,75 l)

Tummia marjoja, savua, yrttejä ja mausteisuutta tarjoava, jämäkkä punaviini. Se maistuu rotevassa runsaudessaan tummien liharuokien ja riistan seurassa.

Arvio: Nuorekkaan viinin hyvin tummasävytteinen tuoksu tuo mieleen tummat marjat, kuten karhunvatukan ja mustaherukan. Siitä voi lisäksi erottaa vienoa savuisuutta. Maku on melko täyteläinen toistaen tuoksun lupaamat aromit. Viinin ryhdikkäästä suutuntumasta voi lisäksi erottaa kahviin, mausteisuuteen, yrtteihin ja paahteisuuteen vivahtavia aromeja. Nuorekkaan jäntevä maku saa ryhdin pehmeästä tanniinisuudesta. Kokonaisuus jättää pitkään maistuvan, hieman suuta kuivattavan, luonteikkaan jälkivaikutelman.

Ruokasuositus: Selkeämakuiset tummat liharuoat ja aromikas riista mielellään mediumkypsänä. Myös kovat, suolaiset juustot.

Katso Antti Vahteran täsmäresepti.

4/ 5 Harmoninen, laadultaan erinomainen
Edullinen ostos
Valmis, mutta kehittyy

Tiivismakuinen portugalilainen lihapata, cataplana, tasoittaa viinin nuorekkaita piirteitä ja maistuu vaikkapa pääsiäispöydässä

Ainekset

4-5 annosta
gluteeniton, maidoton, munaton
30 min + 12 h marinointiin
*
800 g karitsan ulkofileetä
1 rkl hienoa (meri)suolaa
6 rkl oliiviöljyä
3 valkosipulinkynttä
1 rkl makeaa paprikajauhetta
1/2 tl mietoa chiliä (jauhetta tai pala tuoretta chiliä hienonnettuna)
1 tl kuivattua oreganoa
2 tomaattia (tai ½ prk säilykettä)
1 punainen paprika
4 rkl oliiviöljyä
1 keltasipuli
3 dl kuivaa valkoviiniä
2 dl lihalientä
(0,5 dl vaaleaa portviiniä)
tuoretta persiljaa tai korianteria
*
Tarjoiluun:
leipää

Valmistusohje

1. Putsaa karitsan ulkofileistä kalvot ja leikkaa lihat noin 2 cm kuutioiksi. Mausta liha suolalla.
2. Hienonna morttelissa (tai yleiskoneessa) oliiviöljy, kuoritut valkosipulinkynnet ja mausteet. Kaada seos lihan joukkoon, sekoita. Suojaa astia kannella ja anna lihan marinoitua jääkaapissa seuraavaan päivään.
3. Kalttaa eli kuori kaksi tomaattia, poista siemenet ja leikkaa ne pieniksi kuutioiksi. Kuutioi myös paprika. Hienonna kuorittu sipuli.
4. Lämmitä 4 rkl oliiviöljyä pannussa tai kasarissa (tai Cataplana-padassa) ja kuullota siinä hienonnettu sipuli (noin 5 minuuttia).
5. Lisää joukkoon lihat marinaadeineen ja paista kevyesti, noin 5 minuuttia, seos ei saa tummua. 6. Lisää tomaatit ja paprika, sekoittele pari minuuttia.
7. Kaada joukkoon nesteet. Mausta halutessasi tilkalla vaaleaa portviiniä. Kiehauta, ja kypsennä miedolla lämmöllä noin 10-15 minuuttia.
8. Poista pintaan kertyvä vaahto kauhalla. Mausta ruokaa tarvittaessa vielä suolalla.
9. Ripottele päälle reilusti hienonnettua persiljaa tai korianteria ennen tarjoilua. Tarjoile cataplana tuoreen leivän kera.

 

Nostot

84,90€

Tule mukaan ja nauti!

Tilaa lehti ja liity mukaan Viini-lehden kasvavaan tilaajajoukkoon.

Saat vuosikerran kestotilauksena hintaan 84,90 €. Vuosikerta sisältää 9 lehteä sekä Viinistä viiniin -vuosikirjan. Lisäetujen arvo on yhteensä 19,90 €.

Tilaa tästä