Chenin Blancin kuplia ja silakkapihvit

Viinivinkki 20/2019

Stellenrust Chenin Blanc Brut 2017

Stellenrust Chenin Blanc Brut 2017

543677, Alkon tuotesivu

Kuohuviini / WO Stellenbosch / Etelä-Afrikka
Stellenrust
Chenin Blanc
10,98 € (0,75 l)

Arvio: Varsin neutraaliarominen, mutta hedelmäinen tuoksu tuo mieleen muun muassa kypsän omenan. Maku on kuiva ja tuoksua mukaillen omenaisen hedelmäinen. Viinissä on lisäksi reilua sitruksisuutta ja vienoa maaperän mineraalisuutta ja yrttisyyttä. Sitruksista hapokkuutta korostavat kuplat antavat makuun eloa. Tasainen, hieman suuta supistava jälkivaikutelma.

Ruokasuositus: Monikäyttöinen ja helppo yleiskuohuva kaloille ja äyriäisille.

3/ 5 Laadukas ja hyvin tehty
Edullinen ostos
Valmis juotavaksi

Pankojauhoilla leivitetyt silakkapihvit viimeistellään anjovis-parmesantäytteellä

Ainekset

4 annosta
munaton
25 min
*
600 g silakkafileitä
1–2 rkl sitruunamehua
1 tl suolaa
1/2 tl mustapippuria
*
Täyte:
8 anjovisfileetä + tilkka lientä
1 valkosipulinkynsi
2 rkl ranskankermaa
1 dl parmesaaniraastetta
3 rkl tilliä hienonnettuna
*
Leivitykseen:
1–2 munaa
2 dl pankojauhoja
*
Lisäksi:
voi-öljyseosta
tilli- ja ruohosipulisilppua
(mätiä)

Valmistusohje

1. Levitä silkkafileet työlaudalle nahkapuoli ylöspäin. Puserra päälle sitruunamehua ja mausta.
2. Murskaa anjoviksia haarukalla. Lisää joukkoon tilkka lientä, kuorittu ja raastettu valkosipuli sekä täytteen muut ainekset. Painele seosta puolille silakkafileistä. Nosta päälle loput fileet.
3. Riko muna(t) syvälle lautaselle. Mittaa pankojauhot toiselle lautaselle. Kääntele pihvit ensin munassa, sitten jauhoissa.
4. Kuumenna paistinpannulla voi-öljyseosta. Paista pihvit parissa erässä kypsiksi ja kullanruskeiksi keskilämmöllä. Pyyhkäise pannu puhtaaksi paistokertojen välillä.
5. Koristele valmiit pihvit yrttisilpulla ja halutessasi nokareella mätiä.

Mainos, sisältö jatkuu alla

Nostot

89,90€

Tule mukaan ja nauti!

Tilaa lehti ja liity mukaan Viini-lehden tilaajien joukkoon.

Saat vuosikerran kestotilauksena hintaan 89,90 €. Vuosikerta sisältää 10 runsasta lehteä sekä kestotilaajan etuna Viinistä viiniin -vuosikirjan (avo 19,90 €). Kirjalahja toimitetaan kestotilaajille painotuoreena lokakuun lehden mukana.

Tilaa tästä