Vuoden valkoviini ja kuhaa à la Antti Vahtera

Viinivinkki 47/2018

Steininger Reserve Loisiumweingarten Grüner Veltliner 2016

Steininger Reserve Loisiumweingarten Grüner Veltliner 2016
Luonteikas viini

552587, Alkon tuotesivu

Valkoviini / DAC Kamptal Reserve / Niederösterreich, Itävalta
Steininger
Grüner Veltliner
18,40 € (0,75 l)

Arvio: Erittäin hedelmäinen, puhdaspiirteisen omenainen, persikkainen, meloninen ja mineraalisen mausteinen, pippurinenkin tuoksu. Täyteläinen, kuiva, mutta lähes eksoottisen hedelmäinen maku toistaa tuoksun pippuriset, kukkaiset ja mineraaliset vivahteet. Aromimaailmasta voi erottaa lisäksi sitruksisia ja yrttisiäkin sävyjä. Eloisa hapokkuus tuo makuun ryhtiä ja kantaa kokonaisuutta hieman suuta supistavaan, mutta veden kielelle nostattavaan, persikan kiveä aromeiltaan muistuttavaan jälkivaikutelmaan.

Ruokasuositus: Monikäyttöinen viini täyteläisten, punalihaisten kalaruokien ja runsaiden äyriäisruokien seuraksi.

Katso Antti Vahteran täsmäresepti.

5/ 5 Tyylikäs huippuviini
Edullinen ostos
Valmis juotavaksi

Suolattu kuha yrttisen vinaigreten kera sointuu upeasti viinin mausteiseen luonteeseen

Tämä upean runsas ja luonteikas valkoviini sopii täydellisesti ystäväni Antti Vahteran kuha-alkuruoan seuraan.

Ainekset

4 annosta
*
400 g kuhafileetä nahkoineen
100 g karkeaa merisuolaa
*
1 1/2 dl öljyä (maissi- tai rypsiöljyä)
5-6 rkl limetin tai sitruunan mehua
2 cl Akvavit-mausteviinaa
1/2 tl rouhittua mustapippuria
2 rkl tilliä hienonnettuna
2 rkl ruohosipulia hienonnettuna
*
Tarjoiluun:
4 mini-briossia tai 2 viipaletta briossia

Valmistusohje

1. Laita vuoan pohjalle karkeaa suolaa. Aseta kuhafileet päälle ja peitä fileet kokonaan suolalla. Anna suolaantua 4 tuntia kylmässä.
2. Ota fileet pois suolasta ja laita ne kylmän virtaavan veden alle. Juoksuta vettä noin 20 minuuttia hiljalleen, jotta liika suolaisuus poistuu kalasta.
3. Kuivaa fileet hyvin paperilla. Leikkaa kuhafileet viistosti erittäin ohuiksi viipaleiksi.
4. Mausta öljy sitruunan tai limetin mehulla ja akvavitilla. Sivele tarjoiluastian pohja lime-sitruunaliemellä, asettele ohuet viipaleet kalaa astialle vieri viereen.
5. Sivele kalat vielä runsaasti liemellä, sirottele pintaan mustapippuria myllystä ja koristele ruohosipulilla ja tillillä.
6. Tarjoile lämpimän mini-briossin tai briossiviipaleen kanssa.

Mainos, sisältö jatkuu alla

Nostot

84,90€

Tule mukaan ja nauti!

Tilaa lehti ja liity mukaan Viini-lehden kasvavaan tilaajajoukkoon.

Saat vuosikerran kestotilauksena hintaan 84,90 €. Vuosikerta sisältää 9 lehteä sekä Viinistä viiniin -vuosikirjan. Lisäetujen arvo on yhteensä 19,90 €.

Tilaa tästä