Santa Julia Merlot Reserva

Viinivinkki 36/2011

Santa Julia Merlot Reserva 2008

Santa Julia Merlot Reserva 2008

Poistunut valikoimasta

Punaviini / Argentiina
La Agrícola
Merlot
11,22 € (0,75 l)

Arvio: Tummasävytteinen tuoksu on tuhti ja maanläheinen. Siitä voi erottaa muun muassa paahteisia ja myös savuisia piirteitä. Suuntäyttävä maku on varsin hedelmäinen ja lämminhenkinen. Sitä sävyttää kypsä marjainen hedelmäisyys. Pehmeät parkkihapot antavat makuun ryhtiä ja tukevuutta. Kokonaisuus jättää pitkän, jouluisen mausteisen jälkivaikutelman.

Ruokasuositus: Selkeämakuiset tummat liharuoat.

Katso Antti Vahteran täsmäresepti.

4/ 5 Harmoninen, laadultaan erinomainen
Edullinen ostos
Valmis juotavaksi

Arvio

Tämän viikon viinivinkkini on mehevä punaviini Argentiinan Mendozasta. Viinissä on tummasävytteinen, tuhti ja maanläheinen tuoksu. Siitä voi erottaa muun muassa paahteisia ja myös savuisia piirteitä. Aromeiltaan tuoksua seuraava, suuntäyttävä maku on varsin hedelmäinen ja lämminhenkinen. Sitä sävyttää kypsä marjainen hedelmäisyys. Pehmeät parkkihapot antavat makuun ryhtiä ja tukevuutta. Kokonaisuus jättää pitkän, jouluisen makeisiin mausteisiin vivahtavan jälkivaikutelman.

Viinin seuraksi

Argentiinalainen Santa Julian punaviini on maan tyyliin erinomainen seuralainen selkeämakuiselle pihviaterialle. Voit valmistaa pihvin naudan ulko- tai sisäfileestä. Muista ottaa liha hyvissä ajoin ennen paistamista huoneenlämpöön. Voit ripotella lihalle ”esisuolan” jo hyvissä ajoin ja viimeistellä suolan paistamisen aikana. Lisäkkeeksi voit valmistaa puolestaan hieman Välimerihenkistä höystöä. Hienonna salottisipulia, valkosipulia ja timjamia. Pilko herkku- tai siitakesieniä, tomaattia, anjovistäytteisiä oliiveja ja leikkaa espanjalaisesta chorizo-makkarasta reiluja paloja. Kuumenna kattilassa tai padassa öljyä ja lisää sinne ensin sipulit ja sienet.. Tämän jälkeen lisäile makkarat, timjami, oliivit ja mustapippuria. Viimeisenä voit kipata pataan tomaatit, jonkin verran kapriksia ja valkoisia papuja. Jos käytät kuivattuja papuja, muista liottaa ne yön yli ennen keittämistä. Jos haluat päästä helpommalla, voit käyttää esimerkiksi tomaattikastikkeessa olevia säilykepapuja. Hauduttele hetkinen ja tarkista maku. Lisää tarvittaessa suolaa. Vaikka höystössä on viinille hieman hankalaa tomaattia, pitäisi sienten, chorizon, sekä suolaisten oliivien ja kapristen toimia mukavana puskurina punaviinin ja pihvin välissä tuoden ennemminkin viinin hedelmäisyyttä esiin. Kuumenna grilli tai paistinpannu ja kypsennä pihvi medium-kypsäksi. Anna vetäytyä ja nauti Santa Julian seurassa!

Mainos, sisältö jatkuu alla

Nostot

89,90€

Tule mukaan ja nauti!

Tilaa lehti ja liity mukaan Viini-lehden tilaajien joukkoon.

Saat vuosikerran kestotilauksena hintaan 89,90 €. Vuosikerta sisältää 10 runsasta lehteä sekä kestotilaajan etuna Viinistä viiniin -vuosikirjan (avo 19,90 €). Kirjalahja toimitetaan kestotilaajille painotuoreena lokakuun lehden mukana.

Tilaa tästä