Makeaa Montepulcianon Vinsantoa

Viinivinkki 36/2014

Sangallo Vin Santo di Montepulciano 2009

Sangallo Vin Santo di Montepulciano 2009

Poistunut valikoimasta

Valkoviini / DOC Vinsanto di Montepulciano / Toscana, Italia
Fattoria del Cerro
Malvasia, Pulcincolo, Trebbiano Toscano
19,21 € (0,375 l)

Arvio: Intensiivisestä, erittäin makeasta ja hieman kehittyneestä tuoksusta voi erottaa paahteisuutta, makeita mausteita, kahvia ja pähkinää. Hyvin makea maku täyttää aromeiltaan tuoksua myötäilevällä aromikkuudella suun. Viinistä voi aistia lisäksi muun muassa kukkaisuutta. Rapsakka hapokkuus tuo suutuntumaan ryhtiä ja kantaa viiniä pitkään maistuvaan, hunajaiseen ja sitruunaakin aromeiltaan muistuttavan jälkivaikutelmaan.

Ruokasuositus: Suolaiset juustot ja täyteläiset, suklaiset jälkiruoat.

Katso Antti Vahteran täsmäresepti.

4/ 5 Harmoninen, laadultaan erinomainen
Edullinen ostos
Valmis juotavaksi

Arvio

Tämän viikon suosituksessani, makeassa italialaisessa valkoviinissä on tiivisarominen ja hieman kehittynyt tuoksu. Siitä voi erottaa paahteista aromikkuutta, hentoa kahvia, pähkinää ja mausteisuutta. Makea maku on suuntäyttävä. Siinä on tuoksun aromien lisäksi kukkaisuutta ja sokerihuurrettua ananasta. Makea maku saa tarvittavaa ryhtiä tiiviistä hapokkuudesta, ja kokonaisuus jättää pitkään maistuvan, hunajaa ja hillottua sitruunaakin aromeiltaan muistuttavan jälkivaikutelman.

Haudutetut persikat kruunataan suklaakeksimurulla ja paistetulla valkosuklaalla

Makean italialaisen seuraan valmistuu tällä kertaa erittäin helppo mutta herkullinen jälkiruoka-annos.

Leikkaa tuoreet persikat reilun kokoisiksi lohkoiksi. Kuumenna kattilassa nokare voita ja lisää persikkalohkot kattilaan. Pyörittele persikoita hetkinen voissa ja lisää joukkoon halkaistun vaniljatangon puolikas. Lorauta joukkoon Sangalloa, hieman sokeria ja hauduttele hiljaisella lämmöllä hetkinen. Viimeistele haudutetut persikat lusikoimalla joukkoon hieman aprikoosihilloa.

Paloittele valkosuklaata reiluiksi paloiksi leivinpaperin päälle. Kuumenna uuni noin 200 asteiseksi ja paista valkosuklaata noin 5 minuutin ajan tai kunnes valkosuklaa on saanut kauniin rusehtavan värin. Anna jäähtyä ja leikkaa paistettu suklaa hieman pienemmiksi paloiksi.

Lusikoi lautaselle lämpimiä, haudutettuja persikanlohkoja. Nosta keskelle esimerkiksi vaniljajäätelöpallo. Viimeistele herkullinen annos suklaakeksistä käsin rikotuilla paloilla ja paistetun valkosuklaan muruilla. Nauti Sangallon ja hymyn kera.

Mainos, sisältö jatkuu alla

Nostot

89,90€

Tule mukaan ja nauti!

Tilaa lehti ja liity mukaan Viini-lehden kasvavaan tilaajajoukkoon.

Saat vuosikerran kestotilauksena hintaan 89,90 €. Vuosikerta sisältää 10 runsasta lehteä sekä kestotilaajan etuna Viinistä viiniin -vuosikirjan (avo 19,90 €). Kirjalahja toimitetaan kestotilaajille painotuoreena lokakuun lehden mukana.

Tilaa tästä