Vuoden valkoviiniä filotaikinapossulle

Viinivinkki 46/2017

Redoma Branco 2016

Redoma Branco 2016
Luonteikas viini

554077, Alkon tuotesivu

Valkoviini / DOC Douro / Portugali
Niepoort Vinhos
Arinto, Códega, Rabigato, Viosinho
16,90 € (0,75 l)

Runsaan hedelmäinen, eksoottinen, makean mausteinen, kukkainen ja paahteinen, runsas valkoviini selkeämakuisten vaaleiden liharuokien seuraan.

Arvio: Runsas, leveän hedelmäinen ja monivivahteinen tuoksu tuo aromeiltaan mieleen muun muassa persikan, hunajamelonin, sekä kypsän punaisen omenan ja aprikoosin. Tuoksua monipuolistavat vielä makean mausteiset ja tammitynnyrikypsytyksen tuomat, hennon paahteiset aromit. Runsas maku toistaa tuoksun leveän aromimaailman. Viinistä on lisäksi muun muassa kermaisuutta, pähkinää, kukkaisuutta ja eksoottista hedelmäisyyttä. Leveää makua ryhdittää tammikypsytyksen tuoman rotevuuden lisäksi myös tuntuva, eloisa hapokkuus ja yrttisyys. Kokonaisuus jättää pitkään maistuvan, jämäkän, mutta tyylikkään jälkivaikutelman.

Ruokasuositus: Selkeämakuiset vaaleat liharuoat ja hyvin täyteläiset punalihaiset kalat. Älä tarjoa viiniä liian kylmänä.

Katso Antti Vahteran täsmäresepti.

5/ 5 Tyylikäs huippuviini
Edullinen ostos
Valmis, mutta kehittyy

Paistettu possunfilee kätkeytyy rapeaan filotaikinaan ja saa seuraansa mehevää sienimuhennosta

Ainekset

500 g porsaan sisäfileetä
levy filotaikinaa
3 rkl Dijon- sinappia
mustapippuria myllystä
suolaa

Sienimuhennos

150 g sieniä (herkkusieniä, suppilovahveroita, korvasieniä, huhtasieniä, tatteja)
1 rkl voita
ripaus vehnäjauhoja
2 dl kermaa
2 kuutioitua tomaattia
1 dl silputtua persiljaa
1 dl silputtua ruohosipulia
mustapippuria myllystä
suolaa

Valmistusohje

Poista fileistä rasvat ja kalvot. Mausta fileet pippurilla, suolalla ja paista paistinpannulla hetki joka puolelta. Sivele fileiden pintaan sinappia ja kääri filotaikinaan. Paista 200 asteisessa uunissa noin 15 minuuttia, kunnes fileet ovat kypsiä. Leikkaa fileet sienimuhennoksen päälle.

Sienimuhennos

Kuullota sienet kattilassa voin kanssa. Ripottele jauhot sienten päälle ja sekoita. Lisää kerma, tomaatit, yrtit ja keitä noin 5 minuuttia, kunnes jauhot kypsyneet. Mausta pippurilla ja suolalla.

Nostot

84,90€

Tule mukaan ja nauti!

Tilaa lehti ja liity mukaan Viini-lehden kasvavaan tilaajajoukkoon.

Saat vuosikerran kestotilauksena hintaan 84,90 €. Vuosikerta sisältää 9 lehteä ja lisäetuna 2 erikoisteemanumeroa sekä Viinistä viiniin -vuosikirjan. Lisäetujen arvo on yhteensä 45,70 €.

Tilaa tästä