Hedelmäinen riesling mademuhennokselle

Viinivinkki 10/2018

Rawson’s Retreat Riesling 2016

Rawson’s Retreat Riesling 2016

008125, Alkon tuotesivu

Valkoviini / South Eastern Australia / Australia
Penfolds
Riesling
10,49 € (0,75 l)

Avoin, hedelmäinen, omenaa, mineraalisuutta, valkoherukkaa ja persikkaa - myös vahamaisuutta ja petrolia tarjoava valkoviini kala- ja äyriäisruokien seuraan.

Arvio: Avoin, hyvin hedelmäinen tuoksu tuo mieleen omenan, mineraalisuuden, sitrushedelmät, sekä hennon petrolisuuden. Lähes kuiva maku seuraa tarkasti tuoksun aromeja. Niiden lisäksi mausta voi erottaa aprikoosia ja valkoherukkaa. Suutuntumaltaan hieman vahamaistakin makua piristää reilu sitrusmainen hapokkuus, joka kantaa kokonaisuutta hieman suuta supistavaan, kukkaiseen jälkivaikutelmaan, joka nostaa jälkivaikutelmassa reilusti veden kielelle.

Ruokasuositus: Monikäyttöinen kala- ja äyriäisviini. Myös erinomainen aperitiivi.

4/ 5 Harmoninen, laadultaan erinomainen
Edullinen ostos
Valmis juotavaksi

Talven herkkukalasta valmistuu mehevä muhennos

Tämä maukas riesling-viini on monikäyttöinen ruokapöydässä. Suosittelen kokeilemaan viinin kanssa ystäväni Antti Vahteran maukasta made-reseptiä:

Ainekset

1 kg:n kokonainen made
4 dl vettä
4 dl valkoviiniä
4 rkl voita
3 rkl vehnäjauhoja
2 dl kermaa
1 dl silputtua tilliä
12 keitettyä puikulaperunaa
mustapippuria myllystä
maustepippuria myllystä
suolaa
1 sitruunan mehu

Valmistusohje

Nylje made ja poista pää. Poista sisälmykset ja ota maksa talteen. Pese kala juoksevan kylmän veden alla hyvin ja leikkaa se noin 6 cm:n paloiksi. Nostele kalanpalat kattilaan, kaada päälle vesi ja viini ja anna kiehua kannen alla hiljalleen, kunnes kalat ovat kypsiä. Nostele kalat liemestä ja irrota lihat ruodoista. Lisää liemeen mateen maksa ja anna sen kypsyä kuumassa liemessä. Nosta maksa liemestä ja leikkaa se viipaleiksi. Sulata toisessa kattilassa voi. Sekoita voisulaan jauhot ja kaada sitten joukkoon keitinliemi juoksevana nauhana koko ajan sekoittaen. Anna liemen kiehua ja jauhojen kypsyä. Lisää kerma ja keitä vielä hetki. Lisää liemeen pippurit, suola ja tilli sekä kuoritut ja halkaistut perunat ja anna kiehahtaa. Lisää lopuksi joukkoon mateenpalat ja viipaloitu maksa sekä sitruunamehu.

Nostot

84,90€

Tule mukaan ja nauti!

Tilaa lehti ja liity mukaan Viini-lehden kasvavaan tilaajajoukkoon.

Saat vuosikerran kestotilauksena hintaan 84,90 €. Vuosikerta sisältää 9 lehteä ja lisäetuna 2 erikoisteemanumeroa sekä Viinistä viiniin -vuosikirjan. Lisäetujen arvo on yhteensä 45,70 €.

Tilaa tästä