Rustiikkinen Tommasin punaviini ja vasikanleike

Viinivinkki 11/2019

Poggio al Tufo Rompicollo 2015

Poggio al Tufo Rompicollo 2015
Luonteikas viini

452547, Alkon tuotesivu

Punaviini / IGT Toscana / Italia
Tommasi Viticoltori
Cabernet Sauvignon, Sangiovese
12,98 € (0,75 l)

Kypsän marjainen, mehevän tummasävytteinen, multaisen mausteinenkin punaviini aromikkaiden tummien lihojen ja kovien, suolaisten juustojen seuraksi.

Arvio: Avoin, hyvin kypsän marjainen, maanläheisen mehevä, tummasävytteinen tuoksu. Siinä on mustia marjoja, kuten mustaherukkaa, karhunvatukkaa, makeita mausteita ja muhevaa multaa. Maku on melko täyteläinen ja toistaa tuoksun aromit. Siinä on lisäksi orastavaa nahkaisuutta, kuivattuja hedelmiä ja eläimellisyyttä. Aluksi hyvinkin suunmyötäinen maku saa ryhtiä hapankirsikkaisen hapokkuuden lisäksi runsaista, mutta pehmeistä tanniineista. Viini jättää pitkän, hennon nahkaisen, hapankirsikkaisen jälkivaikutelman.

Ruokasuositus: Aromikkaat tummat liharuoat ja riista. Myös kovat, suolaiset juustot.

4/ 5 Harmoninen, laadultaan erinomainen
Edullinen ostos
Valmis juotavaksi

Sitruuna antaa vasikanleikkeelle maukasta nostetta

Viikon viinivinkin seuraan suosittelisin valmistamaan ystäväni Antti Vahteran vasikanleike -reseptistä mukailtua herkkua. Mikäli löydät kaupastasi vasikan sisäpaistia, valmista annos siitä, mutta voit käyttää tähän myös mureaa naudanfileetä.

Keitä haluamaasi pastaa suolalla maustetussa vedessä ja jätä se reilusti ”pureskeltavaksi”. Siivilöi se vedestä.

Puhdista lihasta mahdolliset ylimääräiset kalvot ja leikkaa se noin 2 cm paksuisiksi viipaleiksi. Mausta liha suolalla ja rouhaisulla mustapippuria. Valmista yrttiseos hienontamalla kulhoon lehtipersiljaa, timjamia, sekä pikkuriikkisen verran tuoretta korianteria ja rosmariinia. Voit halutessasi lisätä joukkoon vielä hienonnettua valkosipulia. Lorauta vielä tilkka öljyä ja sekoita hyvin. Pyörittele lihat yrttiseoksessa.

Kuumenna pannulla voita ja paista lihat pannulla pinnaltaan rapeiksi. Varo paistamasta liikaa, sillä lihan olisi hyvä jäädä medium-kypsäksi ja meheväksi. Nosta vetäytymään folion sisään.

Lisää puhdistamattomalle pannulle vastapuristettua sitruunan mehua ja raastettua sitruunan kuorta. Lisää keitetyt ja valutetut pastat pannulle ja lorauta joukkoon hieman oliiviöljyä. Mausta suolalla, pippurilla ja hienonnetulla lehtipersiljalla. Sekoita.

Nostele mehevää pastaa lautaselle, nosta liha foliosta ja leikkaa se ohuiksi viipaleiksi. Asettele lihaviipaleet annokselle. Kaada pannulle mahdollisesti jäänyttä sitruunaista ”paistolientä” kastikkeeksi.

Nauti ryhdikkään italialaisen kanssa.

Mainos, sisältö jatkuu alla

Nostot

89,90€

Tule mukaan ja nauti!

Tilaa lehti ja liity mukaan Viini-lehden kasvavaan tilaajajoukkoon.

Saat vuosikerran kestotilauksena hintaan 89,90 €. Vuosikerta sisältää 10 runsasta lehteä sekä kestotilaajan etuna Viinistä viiniin -vuosikirjan (avo 19,90 €). Kirjalahja toimitetaan kestotilaajille painotuoreena lokakuun lehden mukana.

Tilaa tästä