Poggio al Tufo Rompicollo 2015

Punaviini Italia

Arvio

Avoin, hyvin kypsän marjainen, maanläheisen mehevä, tummasävytteinen tuoksu. Siinä on mustia marjoja, kuten mustaherukkaa, karhunvatukkaa, makeita mausteita ja muhevaa multaa. Maku on melko täyteläinen ja toistaa tuoksun aromit. Siinä on lisäksi orastavaa nahkaisuutta, kuivattuja hedelmiä ja eläimellisyyttä. Aluksi hyvinkin suunmyötäinen maku saa ryhtiä hapankirsikkaisen hapokkuuden lisäksi runsaista, mutta pehmeistä tanniineista. Viini jättää pitkän, hennon nahkaisen, hapankirsikkaisen jälkivaikutelman.

Ruokasuositus

Aromikkaat tummat liharuoat ja riista. Myös kovat, suolaiset juustot.

Sopivia reseptejä

Pääruoka

Ripirapeat lammasvartaat ja fenkolisalaatti

time Created with Sketch.
8 h 50 min
Gluteeniton Liharuoka
Pääruoka

Grillatut porsaan kyljykset, maissisalsa ja chipotlekerma

time Created with Sketch.
6 h
Gluteeniton Liharuoka
Pääruoka

Nuotio-bouillabaisse

time Created with Sketch.
1 h 10 min
Maidoton Kalaruoka

Vastaavia artikkeleita

3 aromaattista viiniä, 3 juustoa – katso parhaat makuparit

19.06.2019 Antti Uusitalo + Kuva Laura Riihelä

Huurteista kesää – 5 parasta uutuusolutta!

19.06.2019 Anikó Lehtinen Kuva: Shutterstock

TOP 5: Viinit kesäiseen kalapöytään

17.06.2019 Viinisuositukset Antti Rinta-Huumo Kuva Sami Repo