Etelä-Afrikkalaista aromikkuutta savukalalle

Viinivinkki 26/2017

Pecan Stream Sauvignon Blanc 2015

Pecan Stream Sauvignon Blanc 2015

512477, Alkon tuotesivu

Valkoviini / WO Elgin / Etelä-Afrikka
Waterford Wines
Sauvignon Blanc
12,99 € (0,75 l)

Keskitäyteläinen kuiva valkoviini on mausteinen, muistuttaen muun muassa karviaisia - runsaat kala- ja kasvisruoat.

Arvio: Rehevän mausteinen tuoksu on yrttinen, muistuttaen muun muassa raparperia ja kypsiä punaisia karviaisia. Keskitäyteläinen kuiva maku seuraa aromeiltaan mausteista karviaisia muistuttavaa tuoksua. Sitrusmaiset hedelmähapot nostavat veden kielelle tehden mausta ryhdikkään. Jälkivaikutelma on lämminhenkinen ja hieman myös valkopippurinen.

Ruokasuositus: Runsaat kalaruoat ja kasvispaistokset.

3/ 5 Laadukas ja hyvin tehty
Laatu vastaa hintaa
Valmis juotavaksi

Kesäiseen herkutteluun aromikasta savukalaa

Ainekset

4-6 annosta
gluteeniton, munaton
20 min + 12 h suolaukseen ja kypsentämiseen
*
1 (noin 1 kg) siika
*
Suolaliemi:
3 l vettä
noin 4 tl (23 g) merisuolaa
*
Kurkkusalaatti:
2 pientä kurkkua
1 ruukku ruohosipulia
1 ruukku kirveliä
1 sitruuna
1 dl kreikkalaista jogurttia
1/2 tl suolaa
rouhittua mustapippuria
*
Lisäksi:
savustuslaatikko
savustuslastuja
(sokeripaloja)
(katajan oksa)
öljyä voiteluun
keitettyjä uusiaperunoita

Valmistusohje

1. Kiehauta vesi ja suola kattilassa, jäähdytä.
2. Huuhtele siika, nosta suolaveteen ja anna maustua jääkaapissa noin 12 tuntia.
3. Nosta kala liemestä. Huuhtele nopeasti kylmällä vedellä ja kuivaa pinta.
4. Levitä savustuslaatikon pohjalle savustuslastuja. 2-3 sokeripalaa purujen päällä antaa kauniin värin. Laita laatikon pohjalle halutessasi myös katajan oksa antamaan lisämakua.
5. Nosta kala voidellulle ritilälle. Sulje savustuslaatikko ja nosta se esikuumennettuun grilliin tai nuotioon hiillokselle.
6. Yhden kilon siian kypsyminen miedolla lämmöllä kestää noin 40 min. Kala on kypsä, kun evä irtoaa helposti.
7. Pese kurkku. Leikkaa kurkku pituussuuntaan halki ja poista siemenet. Viipaloi kurkku. Hienonna yrtit.
8. Pese sitruuna. Raasta keltainen kuori ja purista puolikkaasta sitruunasta mehu.
9. Sekoita kaikki ainekset kulhossa ja anna salaatin maustua jääkaapissa sen aikaa, kun kala savustuu.
10. Tarjoa savusiika keitettyjen uusien perunoiden ja kurkkusalaatin kanssa.

Vinkki: Savustamiseen sopivat parhaiten rasvaiset kalat kuten siika tai nieriä.
Savusta savustuslaatikossa grillissä, sähkösavustimella tai savustuspussissa pussin ohjeiden mukaisesti. Raikas kurkkusalaatti sopii myös kalakauppiaan valmiiksi savustamille kaloille.

Nostot

84,90€

Tule mukaan ja nauti!

Tilaa lehti ja liity mukaan Viini-lehden kasvavaan tilaajajoukkoon.

Saat vuosikerran kestotilauksena hintaan 84,90 €. Vuosikerta sisältää 9 lehteä ja lisäetuna 2 erikoisteemanumeroa sekä Viinistä viiniin -vuosikirjan. Lisäetujen arvo on yhteensä 45,70 €.

Tilaa tästä