Malbec -tapahtuman kunniaksi mendozalaista Nieto Senetineria

Viinivinkki 18/2017

Nieto Senetiner Malbec 2015

Nieto Senetiner Malbec 2015

459657, Alkon tuotesivu

Punaviini / Mendoza / Argentiina
Nieto Senetiner
Malbec
10,98 € (0,75 l)

Runsas punaviini on tummasävytteinen, lämminhenkinen, marjainen ja mausteinen - tyylikäs kokonaisuus - tuhdit tummat liharuoat.

Arvio: Tummasävytteinen tuoksu on lämminhenkinen, kypsän marjainen ja paahteisen savuinen. Siinä on myös multaisuutta. Runsas maku on sekin tummasävytteinen, lämminhenkinen ja kypsän marjainen. Viinissä on reilusti hedelmäisyyttä ja se lämmittää saman tien nielua. Samalla viini nostaa veden kielelle. Hedelmäisyyttä ryhdittävät pehmeät parkkihapot ja kokonaisuus jättää pitkään suussa viipyvän, savuisen ja mustapippuria muistuttavan jälkivaikutelman.

Ruokasuositus: Tuhdit tummat liharuoat.

Katso Antti Vahteran täsmäresepti.

4/ 5 Harmoninen, laadultaan erinomainen
Edullinen ostos
Valmis, mutta kehittyy

Tiivismakuinen bolognese tarjoillaan aromikkaan pastan kera

Tämänviikkoisen viinisuosituksen resepti vaatii hieman valmistusaikaa, mutta on sitäkin herkullisempi!

Ainekset
4 annosta
valmistusaika 3 h
*
2 karitsan potkaa
1 porkkanaa
1 sipuli
pala palsternakkaa
pala varsiselleriä
3 rkl tomaattipyreetä
1/2 punainen chili
1/2 valkosipuli
4 dl punaviiniä
1 l liha- tai kanalientä
suolaa
400 g karitsan ulkofileetä
*
Maustepussi (Bouguet garni):
2 laakerinlehteä
kanelitanko
pieni nippu timjamia
pieni nippu oreganoa
mustapippuria
*
Parmesaanipasta:
400 g tuoretta tai kuivattua spagettia
vettä
suolaa
kevätsipulia
lehtipersiljaa
parmesaania
mustapippuria

Valmistusohje
1. Paahda potkat kauttaaltaan padassa.
2. Kuori ja paloittele juurekset. Lisää pataan.
3. Lisää tomaattipyree, chili ja kuoritut valkosipulinkynnet. Sekoita hyvin.
4. Lisää joukkoon harsokankaaan sisään laitetut mausteet. Sido kangas langalla pussiksi ja lisää pataan. Kaada sekaan punaviini ja liha- tai kanaliemi.
5. Hauduta noin 2–2,5 tuntia hiljalleen.
6. Kun potkaluu irtoaa lihasta helposti, nosta potkat pois liemestä. Revi liha haarukalla irti luista.
7. Poista maustepussi. Keitä lientä, kunnes siitä on haihtunut nestettä ja se paksuuntuu hieman.
8. Soseuta kastike sauvasekoittimella. Mausta ja tarkista maku. Siivilöi kastike.
9. Paista karitsanfilee pannulla haluamaasi kypsyyteen.
10. Kypsennä pasta suolalla maustetussa vedessä al denteksi. Kaada vesi, mutta jätä kattilan pohjalle hiukan keitinvettä.
11. Mausta pasta leikatulla kevätsipulilla, lehtipersiljalla ja reilulla määrällä parmesaaniraastetta. Sekoita hyvin. Viimeistele mustapippurilla
12. Tarjoile pastaa karitsanulkofileen, revityn potkan ja kastikkeen kanssa.

Nostot

84,90€

Tule mukaan ja nauti!

Tilaa lehti ja liity mukaan Viini-lehden kasvavaan tilaajajoukkoon.

Saat vuosikerran kestotilauksena hintaan 84,90 €. Vuosikerta sisältää 9 lehteä ja lisäetuna 2 erikoisteemanumeroa sekä Viinistä viiniin -vuosikirjan. Lisäetujen arvo on yhteensä 45,70 €.

Tilaa tästä