Äidille toffeebostonia ja uutuussamppanjaa

Viinivinkki 19/2018

Nicolas Feuillatte Graphic Ice Champagne Demi-Sec

Nicolas Feuillatte Graphic Ice Champagne Demi-Sec

536937, Alkon tuotesivu

Samppanja / AC Champagne / Ranska
Le CV

39,99 € (0,75 l)

Arvio: Kypsän omenainen, persikkainen ja aprikoosinen tuoksu. Sitä sävyttää lisäksi vieno paahteisuus ja hunajan häivähdys. Puolimakea maku toistaa tuoksun aromit. Siinä on myös muun muassa punaisen uuniomenan, makeiden mausteiden ja hunajameloninkin vivahteita. Pehmeiden kuplien korostama hapokkuus antaa makeahkoon suutuntumaan ryhtiä. Kokonaisuus jättää tasaisen jälkivaikutelman.

Ruokasuositus: Hedelmäpiiraat ja vaikkapa kovat, suolaiset juustot.

4/ 5 Harmoninen, laadultaan erinomainen
Laatu vastaa hintaa
Valmis juotavaksi

Makean hedelmäinen, paahteinen viini tuunatulle bostonille

Tämän Viinivinkin seuraksi voit valmistaa äidille perinteisen kakun sijaan Teresa Välimäen herkullisen, mansikoilla, toffeella ja valkosuklaalla viimeistellyn bostonkakun.

Ainekset

6–10 annosta
40 min + 1 h 20 min kohottamiseen ja paistamiseen
*
2 1/2 dl maitoa tai vettä
1/2 palaa (25 g) tuorehiivaa
1 tl suolaa
1 dl sokeria
1 tl kardemummaa
1 muna
7 dl vehnäjauhoja
100 g voita sulatettuna
*
Täyte:
100 g pehmeää voita
1 dl sokeria
2 dl mansikkahilloa
2 dl mansikoita viipaleina
*
Voiteluun:
1 muna
*
Toffee:
2 dl kuohukermaa
2 dl sokeria
1 rkl voita
*
Koristeluun:
valkosuklaata rouhittuna
mansikoita

Valmistusohje

1. Tee pullataikina. Lämmitä maito kädenlämpöiseksi ja liuota hiiva siihen. Lisää suola, sokeri ja kardemumma sekä muna. Sekoita ainekset.
2. Sekoita taikinaan ensin noin puolet jauhoista. Lisää sitten loput jauhot ja sulatettu voi käsin vaivaten, kunnes taikina irtoaa käsistä. Älä kuitenkaan lisää jauhoja liikaa, ettei taikinasta tule kova.
3. Kohota taikinaa liinan alla vedottomassa paikassa noin 30 minuuttia.
4. Vaivaa taikinasta ilmakuplat pois jauhotetulla pöydällä.
5. Kauli taikina ohueksi suorakaiteen muotoiseksi levyksi.
6. Levitä levylle pehmeä voi, sirottele päälle sokeri, hillo ja mansikkaviipaleet.
7. Kääri taikinalevy rullalle pitkältä sivulta alkaen.
8. Leikkaa rullasta 3–4 cm paksuisia viipaleita. Nosta pullapalat leivinpaperilla vuorattuun irtopohjavuokaan (halkaisija 24 cm).
9. Kohota liinan alla noin 20 minuuttia.
10. Voitele bostonin pinta munalla ja paista 200-asteisessa uunissa noin 30–35 minuuttia.
11. Keitä toffee bostonin paistuessa. Mittaa kattilaan kerma ja sokeri. Kiehauta ja keitä poreillen 20–30 minuuttia, niin että seos muuttuu kiiltäväksi ja paksuuntuu.
12. Sekoita toffeeseen voi ja nosta kattila liedeltä.
13. Irrota hieman jäähtynyt boston vuoasta ja nosta tarjoiluvadille. Kaada lämmin toffee bostonkakun pinnalle. Viimeistele valkosuklaarouheella ja mansikoilla.

Nostot

84,90€

Tule mukaan ja nauti!

Tilaa lehti ja liity mukaan Viini-lehden kasvavaan tilaajajoukkoon.

Saat vuosikerran kestotilauksena hintaan 84,90 €. Vuosikerta sisältää 9 lehteä ja lisäetuna 2 erikoisteemanumeroa sekä Viinistä viiniin -vuosikirjan. Lisäetujen arvo on yhteensä 45,70 €.

Tilaa tästä