Mülheimer Helenenkloster Riesling Eiswein 2004

Valkoviini Mosel

Arvio

Kehittynyt tuoksu on aromeiltaan monivivahteinen ja hyvin intensiivinen. Siinä on hunajaa, makeaa mausteisuutta ja sokerihuurrettua ananasta. Erittäin makea maku täyttää suun. Tuoksua myötäillen makukin on kehittynyt. Aromeiltaan maku seuraa tarkasti tuoksua ja siinä on lisäksi paljon keitetyn, makean aprikoosihillon aromia. Runsaan makeaa makua ryhdittää poikkeuksellisen terhakka hapokkuus. Näin maku on makeudestaan huolimatta hienosti tasapainossa. Herkullinen viini jättää hyvin pitkään maistuvan, hillottua sitruunaa ja persikan kuorta muistuttavan jälkivaikutelman.

Ruokasuositus

Sellaisenaan illallisen päättäjäksi.

Sopivia reseptejä

Pääruoka
Pääruoka

Varhaisperuna-fenkolisalaatti

time Created with Sketch.
40 min
Gluteeniton Salaatti
Pääruoka

Nuudeli-mansikkasalaatti

time Created with Sketch.
25 min
Gluteeniton Salaatti

Vastaavia artikkeleita

TOP 5: Viinit kesäiseen kalapöytään

17.06.2019 Viinisuositukset Antti Rinta-Huumo Kuva Sami Repo

Parasta nyt: metsältä maistuvat kotimaiset kesäjuomat

17.06.2019 Elisa Johansson + Kuva Laura Riihelä

Vuoden parhaat hanaviinit 2019 on valittu – voittajat tulevat Saksasta ja Portugalista

13.06.2019 Antti Rinta-Huumo ja Juha Berglund + Kuva Laura Riihelä