Merlot’n mehevyyttä kasvisruoalle

Viinivinkki 3/2018

McGuigan Bin 3000 Merlot 2014

McGuigan Bin 3000 Merlot 2014

Poistunut valikoimasta

Punaviini / Limestone Coast / Etelä-Australia, Australia
McGuigan Wines
Merlot, Petit Verdot
9,98 € (0,75 l)

Helposti lähestyttävä leveä punaviini on hillomaisen makea ja runsaan marjainen.

Arvio: Rehevä tuoksu on tummasävytteinen ja multainen. Siitä voi erottaa muun muassa tummaa marjaisuutta, samoin lievää savuisuutta. Suuntäyttävä maku seuraa aromeiltaan kypsän marjaista tuoksua. Viini on reilun hedelmäinen ja tämä tuo suutuntumaan hillomaisen makean vivahteen. Pehmeät parkkihapot tuovat tarvittavaa ryhtiä ja kokonaisuus jättää karhunvatukoita ja kuivattuja luumuja muistuttavan lämminhenkisen helpon jälkivaikutelman.

Ruokasuositus: Kelpo yleisviini liharuokien seuraan, varsinkin talviaikana.

3/ 5 Laadukas ja hyvin tehty
Laatu vastaa hintaa
Valmis juotavaksi

Tiivismakuisella halloumijuustolla täytettyä munakoisoa

Suosittelisin valmistamaan tälle selkeäpiirteiselle punaviinille yksikertaisen herkullista ruokaa munakoisosta.

Aloita annoksen tomaattisen lisukkeen tekemisestä. Halkaise kirsikkatomaatit ja levitä ne leikkauspinta ylöspäin uunipellille leivinpaperin päälle. Ripottele päälle balsamietikkaa, suolaa ja sokeria. Nosta pelti uuniin noin 130 asteeseen ja anna tomaattien olla uunissa, kunnes ne hieman kuivahtavat.

Valmista tämän jälkeen basilikainen jogurttikastike. Sekoita jogurtin joukkoon hienonnettua tuoretta basilikaa ja raastettua parmesaania. Purista kastikkeeseen loraus sitruunan mehua. Mausta suolalla, mustapippurilla ja sekoita hyvin. Anna maustua.

Leikkaa munakoiso reiluiksi viipaleiksi ja tee niihin veitsellä ristiviillot. Mausta viipaleet suolalla ja anna munakoison ”itkeä” ylimääräinen neste pois. Kuivaa viipaleet paperilla. Paista munakoisot öljyssä muutaman timjaminoksan kanssa. Mausta suolalla ja mustapippurilla. Nosta paistettu munakoisoviipale uunipellille, levitä viipaleelle hieman pestoa ja hyvin pieneksi kuutioitua halloumijuustoa. Nosta toinen munakoisoviipale päälle ja toista em. toimenpiteet. Aseta lopuksi vielä paistettu munakoisoviipale päälle. Nosta vielä hetkiseksi uuniin.

Hienonna punasipulia ja kuullota niitä pienessä tilkassa öljyä hienonnetun timjamin kera. Lisää joukkoon uunissa kuivatetut puolikkaat tomaatit, sekä reilusi suikaloitua basilikaa. Sekoita ja tarkista maku. Voit halutessasi lorauttaa mukaan vaikka pienen tilkkasen sherryviini- tai vadelmaviinietikkaa.

Leikkaa munakoisopaistoksesta annos lautaselle, nostele viereen tomaattilisuketta ja viimeistele annos lusikoimalla jogurttikastiketta lautaselle. Nauti mehevän hedelmäisen aussiviinin kera.

Nostot

84,90€

Tule mukaan ja nauti!

Tilaa lehti ja liity mukaan Viini-lehden kasvavaan tilaajajoukkoon.

Saat vuosikerran kestotilauksena hintaan 84,90 €. Vuosikerta sisältää 9 lehteä sekä Viinistä viiniin -vuosikirjan. Lisäetujen arvo on yhteensä 19,90 €.

Tilaa tästä