Luigi Boscalla kohti maistuvaa pääsiäistä!

Viinivinkki 13/2012

Luigi Bosca Cabernet Sauvignon Reserva 2009

Luigi Bosca Cabernet Sauvignon Reserva 2009

Poistunut valikoimasta

Punaviini / Mendoza, Argentiina
Luigi Bosca
Cabernet Sauvignon (100 %)
17,98 € (0,75 l)

Arvio: Tuhti ja lämminhenkinen tuoksu on multainen ja maanläheinen. Siitä voi erottaa myös makeaa mausteisuutta ja kypsien tummien marjojen aromeita. Maku on runsas ja suuntäyttävä. Aromeiltaan se seuraa tuoksua. Reilua hedelmäisyyttä ryhdittävät pehmeät parkkihapot. Viinin pitkään suussa viipyvä jälkivaikutelma on paahteinen ja hieman savuinen.

Ruokasuositus: Tummat, medium-kypsät liharuoat. Myös riista.

Katso Antti Vahteran täsmäresepti.

4/ 5 Harmoninen, laadultaan erinomainen
Laatu vastaa hintaa
Valmis, mutta kehittyy

Arvio

Viinivinkki on laadittu tällä kertaa jo tuleva pääsiäinen mielessä. Viininä on hieman hintavampi – mutta ehdottomasti hintansa väärti – laatutuottaja Luigi Boscan punainen Argentiinan Mendozasta.

Viinin aurinkoa hehkuva, tuhti ja lämminhenkinen tuoksu on multainen ja maanläheinen. Siitä voi erottaa myös makeaa mausteisuutta ja kypsien tummien marjojen aromeita. Tuoksua seuraava maku on runsas ja suuntäyttävä. Aromeiltaan se täyttää läheisesti tuoksun lupaukset. Reilua suutuntumaa ja kypsää hedelmäisyyttä ryhdittävät pehmeät parkkihapot. Viinin pitkään suussa viipyvä jälkivaikutelma on paahteinen ja hieman savuinen.

Viinin seuraksi helppoa pääsiäisherkkua lampaasta

Tämä Luigi Bosca on mainio pari yleisesti tummien liharuokien ja riistan seuraan. Niin myös perinteisesti pääsiäiseen liittyvän karitsan- tai lampaanlihan rinnalle. Kokeile sitä tällä kertaa vaikkapa lampaankyljysten kumppanina.

Aloita lisäkkeen valmistamisesta. Yksinkertaisimmillaan saat maistuvan lisäkkeen valmistamalla mehevää, reilusti voita sisältävää perunamuhennosta, johon voit raastaa makusi mukaan parmesanjuustoa.

Valmista kyljyksille marinadi tuoreesta timjamista, hienonnetusta valkosipulista, lorauksesta öljyä ja balsamiviinietikkaa. Anna kyljysten marinoitua muutaman tunnin ajan.

Kuivaa huoneenlämpöisen lihan pinta huolellisesti ennen paistamista. Kuumenna paistinpannu ja paista kyljykset voin ja öljyn seoksessa. Mausta suolalla ja pippurilla. Nosta folion sisään vetäytymään. Muista että kyljykset kypsyvät melko nopeasti, joten ole varovainen ettei liha tule läpikypsäksi.

Valmista lihalle vielä ”gremolata” –lisäke. Raasta kulhoon sitruunankuorta ja hienonna joukkoon valkosipulia ja lehtipersiljaa. Lorauta joukkoon hieman oliiviöljyä ja mausta mustapippurilla ja halutessasi suolalla.

Nosta isolla lusikalla mehevää parmesanmuusia lautaselle ja asettele vetäytyneet lampaankyljykset kauniisti muusin päälle lomittain. Viimeistele annos lusikoimalla gremolataa kyljyksille. Nauti mehevän Luigi Boscan Cabernetin kera!

Maukkaita hetkiä Luigin ja kyljysten kera!

Mainos, sisältö jatkuu alla

Nostot

89,90€

Tule mukaan ja nauti!

Tilaa lehti ja liity mukaan Viini-lehden tilaajien joukkoon.

Saat vuosikerran kestotilauksena hintaan 89,90 €. Vuosikerta sisältää 10 runsasta lehteä sekä kestotilaajan etuna Viinistä viiniin -vuosikirjan (avo 19,90 €). Kirjalahja toimitetaan kestotilaajille painotuoreena lokakuun lehden mukana.

Tilaa tästä