Mehevä miso-sienipiirakka ja makean mausteinen Pinot Gris

Viinivinkki 6/2019

La La Land Pinot Gris 2017

La La Land Pinot Gris 2017

530657, Alkon tuotesivu

Valkoviini / Victoria / Australia
Wingara Wine Group
Pinot Gris
13,29 € (0,75 l)

Kuiva, melko runsas valkoviini on aromeiltaan neutraali, valkopippurinen ja pirteän eloisa - raskaammat kalaruoat.

Arvio: Varsin neutraali tuoksu on viinillinen, muistuttaen syksyistä niittyä sekä olkia. Siinä on lisäksi kukkaisia sekä myös villaa muistuttavia piirteitä. Kuiva, melko runsas maku on sekin aromeiltaan neutraali. Viinissä on reilusti valkopippuria muistuttavaa mausteisuutta. Hedelmähapot tuovat viiniin eloisuutta ja nostavat veden kielelle. Kokonaisuus jättää melko pitkän, leveän ja suuta lämmittävän, mineraalisen jälkivaikutelman.

Ruokasuositus: Raskaammat kalaruoat.

3/ 5 Laadukas ja hyvin tehty
Laatu vastaa hintaa
Valmis juotavaksi

Viikon viinivinkki saa seurakseen mehevän sienipiirakan

Isollekin porukalle helposti valmistuva miso-sienipiirakka ja makean mausteinen pinot gris -viini Australiasta on harmoninen yhdistelmä.

Ainekset

15–20 annosta
kasvis
20 min + 1 h kypsennykseen ja jäähtymiseen
*
2 pkt (à 400 g) piirakkataikinaa (pakaste)
*
Täyte:
400 g ryöpättyjä sieni (esim. suppilovahvero, mustatorvisieni)
3 salottisipulia
2 rkl voita
1/2 dl timjamia hienonnettuna
4 dl kermaa
2 munaa
1/2 dl misotahnaa
200 g voimakasta juustoraastetta
*
Päälle:
1 l salaattisekoitusta
4 rkl paahdettuja seesaminsiemeniä
1-2 rkl seesaminsiemenöljyä

Valmistusohje

1. Jos käytät kevyesti suolattuja, ryöpättyjä sieniä, huuhtele sieniä lävikössä vedellä pari minuuttia, ja puristele kuivaksi. Jos käytät ryöpättyjä pakastesieniä, ota ne jääkaappiin sulamaan edellisenä päivänä tai sulata mikrossa. Anna piirakkataikinoiden sulaa puolisen tuntia huoneenlämmössä.
2. Kuori ja hienonna salottisipulit. Paista sieniä ja sipulisilppua pannulla voissa pari minuuttia, kunnes sipulit ovat hieman pehmenneet. Sekoita joukkoon hienonnettu timjami.
3. Sekoita kulhossa kerma, munat ja misotahna.
4. Painele tai kauli taikinat leivinpaperin päällä uunipeltiä hieman suuremmaksi, ohueksi yhtenäiseksi levyksi. Nosta ylimääräinen taikina pellin reunoille, jotta täytteet eivät leviä ja sotke peltiä.
5. Levitä sieniseos pellille. Ripottele päälle juustoraastetta. Kaada päälle kermaseos.
6. Kypsennä 200-asteisessa uunissa noin 25 minuuttia, kunnes täyte on hyytynyt ja piirakka on pinnalta kauniin ruskea.
7. Anna piirakan jäähtyä puolisen tuntia. Leikkaa annospalan kokoisiksi paloiksi, ja nosta tarjoiluvadille tai tarjoile rennosti suoraan pelliltä.
8. Paahda seesaminsiemeniä kuivalla kuumalla pannulla pannua ravistellen, kunnes siemenet ovat hieman ruskistuneet. Kaada siemenet lautaselle.
9. Huuhtele ja kuivaa salaattisekoitus tarvittaessa. Levitä salaatti piirakan päälle. Lisää seesaminsiemenet. Valuta päälle seesaminsiemenöljyä.

Mainos, sisältö jatkuu alla

Nostot

89,90€

Tule mukaan ja nauti!

Tilaa lehti ja liity mukaan Viini-lehden tilaajien joukkoon.

Saat vuosikerran kestotilauksena hintaan 89,90 €. Vuosikerta sisältää 10 runsasta lehteä sekä kestotilaajan etuna Viinistä viiniin -vuosikirjan (avo 19,90 €). Kirjalahja toimitetaan kestotilaajille painotuoreena lokakuun lehden mukana.

Tilaa tästä