Valkoista Katalonian garnatxaa

Viinivinkki 28/2015

Herencia Altés Garnatxa Blanca 2014

Herencia Altés Garnatxa Blanca 2014

Poistunut valikoimasta

Valkoviini / DO Terra Alta / Katalonia, Espanja
Herencia Altes
Garnatxa Blanca
12,98 € (0,75 l)

Kypsän hedelmäinen, omenainen, persikkainen, hennon yrttinen ja sitrusmaisen mineraalinen, mausteinen viini grillatulle kalalle.

Arvio: Kypsän hedelmäinen tuoksu viestii omenasta, persikasta ja hennosta yrttisyydestä. Keskitäyteläinen maku on kuiva. Tuoksua aromeiltaan seuraavasta mausta voi erottaa myös sitrusmaisia, mineraalisia ja paahteisiakin, mausteisia sävyjä. Makua ryhdittää miellyttävä hapokkuus. Kokonaisuus jättää hennon parfyymisen jälkivaikutelman.

Ruokasuositus: Paistetut ja grillatut, runsaat kalaruoat.

Katso Antti Vahteran täsmäresepti.

4/ 5 Harmoninen, laadultaan erinomainen
Edullinen ostos
Valmis juotavaksi

Arvio

Tämän viikon vinkissäni suosittelen Espanjan Kataloniassa valmistettua raikasta valkoviiniä. Viinissä on kypsän hedelmäinen tuoksu, joka viestii omenasta, persikasta ja hennosta yrttisyydestä. Keskitäyteläinen maku on kuiva. Tuoksua aromeiltaan seuraavasta mausta voi erottaa myös sitrusmaisia, mineraalisia ja paahteisia sekä mausteisiakin sävyjä. Makua ryhdittää miellyttävä hapokkuus. Kokonaisuus jättää hennon parfyymisen jälkivaikutelman.

Krossattu peruna antaa aromikkaan siian seuraan pirteyttä

Tämä valkoviinivinkki saa ruokasuosituksekseen kevyesti savustettua siikaa krossiperunan kera.

Hanki siikafileitä ja puhdista fileestä ylimääräinen rasva ja ruodot. Mausta fileet suolalla. Savusta fileitä nopeasti, noin 30-45 sekunnin ajan.

Keitä muutama kananmuna kypsäksi ja kuori ne. Murskaa munat kevyesti haarukalla.

Valmista tämän jälkeen aromikas krossiperuna. Keitä uudet perunat reilulla suolalla maustetussa vedessä. Kaada vesi pois. Murskaa perunat kuorineen kevyesti esimerkiksi haarukalla. Lisää joukkoon kananmunahakkelus. Sekoita mukaan vielä reiluja voinokareita, raastettua sitruunankuorta ja vastapuristettua sitruunanmehua. Mausta suolalla ja viimeistele lisuke hienonnetulla tillillä. Tarkista maku.

Kuumenna pannulla voita ja paista siikafile nahkapuoli alaspäin. Kun kala on lähes kypsä, nosta se lautaselle lusikoidun krossiperunan päälle. Lasiin viilennettyä garnatxa blancaa ja herkutteluhetki on valmis!

Mainos, sisältö jatkuu alla

Nostot

89,90€

Tule mukaan ja nauti!

Tilaa lehti ja liity mukaan Viini-lehden kasvavaan tilaajajoukkoon.

Saat vuosikerran kestotilauksena hintaan 89,90 €. Vuosikerta sisältää 10 runsasta lehteä sekä kestotilaajan etuna Viinistä viiniin -vuosikirjan (avo 19,90 €). Kirjalahja toimitetaan kestotilaajille painotuoreena lokakuun lehden mukana.

Tilaa tästä