Herkullinen lammas-saltimbocca isänpäivään

Viinivinkki 45/2018

Hand Crafted By Geoff Hardy Shiraz 2016

Hand Crafted By Geoff Hardy Shiraz 2016
Luonteikas viini

488837, Alkon tuotesivu

Punaviini / McLaren Vale / Etelä-Australia, Australia
Geoff Hardy Wines
Cabernet Sauvignon, Petit Verdot, Shiraz
15,80 € (0,75 l)

Arvio: Varsin nuorekkaan intensiivinen tuoksu tuo mieleen mustat marjat, kuten karhunvatukan, mustaherukan ja makean mausteisuuden. Tuoksua sävyttää vielä viilentävien yrttien, kuten mintun vivahde. Tummasävytteisen täyteläinen maku toistaa tiiviissä aromikkuudessaan tuoksun vivahteet. Luonteeltaan muheva ja suuntäyttävän mehevä maku saa selkärangan runsaasta, mutta pehmeästä tanniinisuudesta. Viini jättää kevyesti suuta kuivattavan, makean mausteisen, kahviin ja suklaaseen, myös pippureihin vivahtavan jälkivaikutelman.

Ruokasuositus: Yleisviini tummien lihojen - ja aromikkaan riistan seuraksi.

4/ 5 Harmoninen, laadultaan erinomainen
Laatu vastaa hintaa
Valmis, mutta kehittyy

Salvia ja parmankinkku tarjoavat muhevan mausteiselle viinille maukkaan kaverin

Tämän aussipunkun seuraan suosittelen helposti valmistuvaa, aromikkaan maukasta liharuokaa Alex Nurmen reseptillä.

Ainekset

4 annosta
15 min + 20 min kypsennykseen
*
800 g lampaan tai karitsan ulkofilettä
suolaa
mustapippuria myllystä
1 ruukku tuoretta salviaa
12 viipaletta parmankinkkua

Valmistusohje:

  1. Leikkaa lihafileet parin senttimetrin paksuisiksi tasaisiksi, pitkän mallisiksi paloiksi.
  2. Mausta huoneenlämpöiset ulkofileet suolalla ja pippurilla. Asettele salvialehtiä lihojen pinnalle.
  3. Nosta kaksi lihapalaa päällekäin niin, että maustepinnat ovat vastakkain. Kääri kinkkuviipaleet lihojen ympärille.
  4. Paista “lihapaketteihin” kaunis paistopinta kuumalla, kuivalla pannulla.
  5. Nosta lihat uunivuokaan. Kypsennä 100-asteisessa uunissa, kunnes fileiden sisälämpötila on 56-astetta. Käytä apuna lihalämpömittaria.
  6. Leikkaa saltimboccasta viipaleita ja tarjoa haluamiesi lisukkeiden kanssa.

Vinkki: Voit käyttää saltimboccaan myös naudansisäfilettä.

Mainos, sisältö jatkuu alla

Nostot

84,90€

Tule mukaan ja nauti!

Tilaa lehti ja liity mukaan Viini-lehden kasvavaan tilaajajoukkoon.

Saat vuosikerran kestotilauksena hintaan 84,90 €. Vuosikerta sisältää 9 lehteä sekä Viinistä viiniin -vuosikirjan. Lisäetujen arvo on yhteensä 19,90 €.

Tilaa tästä