Sauvignon Blancin aromaattisuutta mehevälle salaattiannokselle

Viinivinkki 16/2017

Fernway Sauvignon Blanc 2016

Fernway Sauvignon Blanc 2016

572427, Alkon tuotesivu

Valkoviini / Marlborough / Uusi-Seelanti
LGCF
Sauvignon Blanc
11,94 € (0,75 l)

Keskitäyteläinen kuiva valkoviini on vihertäväsävytteinen, avoimen aromaattinen ja mehevä - aromikkaat kalaruoat.

Arvio: Makean mehevä tuoksu on avoin ja nuorekas. Sitä sävyttävät eksoottisten hedelmien vivahteet sekä vihertävät, yrttejä ja piparminttua muistuttavat aromit. Keskitäyteläinen kuiva maku on runsaan hedelmäinen mikä täyttää miellyttävästi suun. Aromeiltaan maku on avoin ja vihertäväsävytteinen. Suutuntuma on siis pyöreä ja täyteläinen ja kokonaisuus jättää pitkään suussa viipyvän, herkullisen mehevän jälkivaikutelman.

Ruokasuositus: Aromikkaat kalaruoat esimerkiksi savustettuna tai graavattuna.

4/ 5 Harmoninen, laadultaan erinomainen
Edullinen ostos
Valmis juotavaksi

Mehevän maukas kalaherkku ei juurikaan tämän helpommaksi voi muuttua

Tämän puhdaspiirteisen hedelmäisen ja raikkaan viinin seuraan suosittelisin kokeilemaan esimerkiksi erittäin helposti valmistuvaa herkkua punalihaisesta kalasta, kuten lohesta tai kirjolohesta.

Poista fileestä ruodot ja ylimääräiset rasvat. Leikkaa fileet annospaloihin ja mausta ne reilulla suolalla ja vastapuristetulla sitruunanmehulla. Anna maustua.

Valmista kastike sekoittamalla majoneesin joukkoon vastapuristettua sitruunanmehua ja raastettua pecorino -juustoa. Voit halutessasi ohentaa kastiketta lorauttamalla siihen vielä tilkkasen appelsiinimehua.

Revi ja sekoita kulhossa erilaisia aromikkaita salaatteja. Voit käyttää kaupasta saatavia valmiita salaattisekoitteitakin. Lisää joukkoon makusi mukaan pikkuruisia kapriksia ja hienonnettua tuoretta korianteria. Sekoita salaattiin hieman valmistamaasi kastiketta ja kääntele hellävaroen.

Kaiva grilli talviteloilta ja valmista kala grillaamalla tai vaihtoehtoisesti pannulla paistamalla.

Nosta lautaselle mehevää salaattia ja asettele kalapala päälle. Viimeistele lusikoimalla kastiketta raidoiksi koko komeudelle ja aseta koristeeksi punasipulista leikkaamiasi renkaita tai puolirenkaita.

Nauti aromikkaan Fernwayn kera!

Nostot

84,90€

Tule mukaan ja nauti!

Tilaa lehti ja liity mukaan Viini-lehden kasvavaan tilaajajoukkoon.

Saat vuosikerran kestotilauksena hintaan 84,90 €. Vuosikerta sisältää 9 lehteä ja lisäetuna 2 erikoisteemanumeroa sekä Viinistä viiniin -vuosikirjan. Lisäetujen arvo on yhteensä 45,70 €.

Tilaa tästä