Timanttinen aussivalkoviini

Viinivinkki 39/2014

Ferngrove Diamond Chardonnay 2013

Ferngrove Diamond Chardonnay 2013

Poistunut valikoimasta

Valkoviini / Frankland River / Länsi-Australia, Australia
Ferngrove Wines
Chardonnay
16,62 € (0,75 l)

Arvio: Kypsän hedelmäinen, trooppisia vivahteita muistuttavasta tuoksusta voi erottaa myös tuntuvaa paahteisuutta, pähkinäisyyttä ja kermaisuutta. Erittäin runsas ja leveä maku on sekin kypsän hedelmäinen ja reilusti paahteisen tammisuuden sävyttämä. Mehevästä mausta voi erottaa lisäksi makeaa mausteisuutta. Lähes pureksittavan paksu maku ryhdittyy kypsän sitrusmaisen hapokkuuden ja tammikypsytyksen tuoman aromikkuuden ansiosta. Viini jättää pitkän, kermaisen pähkinäisen jälkivaikutelman.

Ruokasuositus: Grillattu vaalea liha. Myös kermaisen täyteläiset, punalihaiset kalaruoat.

Katso Antti Vahteran täsmäresepti.

4/ 5 Harmoninen, laadultaan erinomainen
Laatu vastaa hintaa
Valmis juotavaksi

Arvio

Viikon viinivinkkini on Länsi-Australiasta tuleva mehevä valkoviini. Siinä on kypsän hedelmäinen, trooppisia vivahteita muistuttava tuoksu, josta voi erottaa myös tuntuvaa paahteisuutta, pähkinäisyyttä ja kermaisuutta. Erittäin runsas ja leveä maku on sekin kypsän hedelmäinen ja reilusti paahteisen tammisuuden sävyttämä. Mehevästä mausta voi erottaa lisäksi makeaa mausteisuutta. Lähes pureksittavan paksu maku ryhdittyy kypsän sitrusmaisen hapokkuuden ja tammikypsytyksen tuoman aromikkuuden ansiosta. Viini jättää pitkän, kermaisen ja pähkinäisen jälkivaikutelman.

Lohikala ei kavahda poron seuraa

Lohikalat maistuvat ympäri vuoden. Tämänkertaisen herkun voit valmistaa paistamalla tai grillaamalla.

Hanki kaupasta nieriää, taimenta tai lohta. Myös kirjolohi toimii tässä annoksessa. Poista ruodot ja puhdista fileet ylimääräisestä rasvasta. Leikkaa reiluiksi annospaloiksi. Mausta kalapalat suolalla, pippurilla ja vastapuristetulla sitruunanmehulla. Anna maustua.

Tee seuraavaksi lisäke. Kuori ja kuutioi palsternakkaa noin 1 cm kuutioiksi. Hienonna myös sipulia. Pyörittele kattilassa tilkassa voita palsternakat ja sipulit. Lisää joukkoon tilkka punaista maitoa, kahvikermaa sekä ripaus suolaa. Hauduttele kunnes palsternakat ja sipulit hieman pehmenevät. Hienonna joukkoon reilusti nippusipulin vartta ja pidä lämpimänä.

Kuumenna paistinpannu ja lisää sille kylmäsavustetuista poronpaistiviipaleista leikattuja suikaleita. Kun suikaleet alkavat hieman rapeutumaan, raasta joukkoon pikkuriikkisen verran piparjuurta. Hienonna joukkoon ruohosipulia ja sekoita. Pidä lämpimänä.

Kuumenna paistinpannu uudelleen ja nosta kala pannuun nahkapuoli alaspäin. Anna kypsentyä hitaasti. Näet kalan reunasta miten kypsyminen etenee. Käännä lopussa kala nopeasti ympäri ja paista vielä hetkinen. Vältä kypsentämästä liikaa.

Lusikoi lautaselle kermamuhennettua palsternakkaa ja asettele kala viereen. Irrota kalasta nahka ja nosta lämmintä poro-piparjuurilisuketta mehevän kalan päälle.

Nauti täyteläisestä annoksesta kypsän hedelmäisen Chardonnayn kera.

Mainos, sisältö jatkuu alla

Nostot

89,90€

Tule mukaan ja nauti!

Tilaa lehti ja liity mukaan Viini-lehden kasvavaan tilaajajoukkoon.

Saat vuosikerran kestotilauksena hintaan 89,90 €. Vuosikerta sisältää 10 runsasta lehteä sekä kestotilaajan etuna Viinistä viiniin -vuosikirjan (avo 19,90 €). Kirjalahja toimitetaan kestotilaajille painotuoreena lokakuun lehden mukana.

Tilaa tästä