Recioto kruunaa jouluisen jälkiruoan

Viinivinkki 51/2017

Domini Veneti Recioto della Valpolicella 2014

Domini Veneti Recioto della Valpolicella 2014

439346, Alkon tuotesivu

Valkoviini / DOCG Recioto della Valpolicella Classico / Veneto, Italia
Cantina Valpolicella Negrar
Corvina, Corvinone, Rondinella
21,98 € (0,5 l)

Arvio: Makean mustasävytteinen, avoimen mausteinen tuoksu. Siinä on lähes hillomaista kirsikkaa, mustaherukkaa ja karhunvatukkaa. Makean täyteläinen maku toistaa tuoksun vivahteet. Siinä on lisäksi paahteisen tynnyrikypsytyksen tuomaa makeaa mausteisuutta ja orastavaa nahkaisuutta. Makea suutuntuma saa ryhtiä marjaisesta hapokkuudesta ja pehmeistä tanniineista. Kokonaisuus jättää tasaisen, kirsikkahilloisen, paahteisen mausteisen jälkivaikutelman.

Ruokasuositus: Kypsytetyt, kovat ja suolaiset juustot. Myös täyteläiset, suklaiset jälkiruoat.

4/ 5 Harmoninen, laadultaan erinomainen
Edullinen ostos
Valmis juotavaksi

Jouluisen mehevä jälkiruoka syntyy suklaamoussesta, hedelmäkakkupaloista, portviinistä ja kirsikoista

Ainekset

4 annosta
20 min + jähmettymiseen 20 min
*
100 g tummaa suklaata
50 g maitosuklaata
2 dl kuohukermaa
*
Lisäksi:
4 dl suklaa-, mauste- tai hedelmäkakkupaloja
1/2 dl portviiniä
6 dl tuoreita kirsikoita tai 1 prk (350/175 g) hapankirsikoita
50 g tummaa tai maitosuklaata rouhittuna

Valmistusohje 

1. Rouhi suklaat ja sulata ne. Anna jäähtyä huoneenlämpöiseksi.
2. Vatkaa kerma vaahdoksi. Lisää ensin 1/3 vaahdosta suklaasulaan. Kääntele varovasti. Lisää loppu vaahto käännellen mukaan.
3. Paloittele kakkupalat. Kostuta ne kevyesti portviinillä. Paloittele kirsikat ja poista kivet, jos niitä on.
4. Lusikoi tarjoiluastioihin kerroksittain suklaamoussea, kakkupaloja ja kirsikoita. Nosta jääkaappiin noin 15 minuutiksi. Viimeistele rouhitulla suklaalla.

Vinkki: Voit halutessasi lisätä myös kevyesti tomusokerilla maustettua kermavaahtoa kirsikoiden kaveriksi.

Resepti: Sanna Kekäläinen Kuva: Sami Repo

Nostot

84,90€

Tule mukaan ja nauti!

Tilaa lehti ja liity mukaan Viini-lehden kasvavaan tilaajajoukkoon.

Saat vuosikerran kestotilauksena hintaan 84,90 €. Vuosikerta sisältää 9 lehteä ja lisäetuna 2 erikoisteemanumeroa sekä Viinistä viiniin -vuosikirjan. Lisäetujen arvo on yhteensä 45,70 €.

Tilaa tästä