Mehevä portugalilainen punaviini ja grillattu possunkylki

Viinivinkki 25/2018

Dom Dinis Reserva Tinto 2014

Dom Dinis Reserva Tinto 2014

005434, Alkon tuotesivu

Punaviini / Vinho Regional Tejo / Portugali
Caves Vidical
Castelão, Tinta Miúda
10,49 € (0,75 l)

Täyteläinen punaviini on tuhti ja lämminhenkinen, myös tummasävytteinen ja paahteinen, samoin suun täyttävä - selkeät liharuoat.

Arvio: Tuhti ja lämminhenkinen tuoksu on multainen ja maanläheinen, paahteinen ja savuinenkin. Siitä voi erottaa mustaherukan ja kuivattujen luumujen aromeja, samoin nahkaisuutta. Täyteläinen maku on sekin tuhti ja lämminhenkinen, seuraten aromeiltaan kypsiä marjoja ja savua. Suutuntuma on hedelmäisen pehmeä. Lempeät parkkihapot antavat kokonaisuudelle ryhtiä ja hedelmähapot nostavat veden kielelle. Viini jättää pitkään suussa viipyvän, nielua lämmittävän, monivivahteisen jälkivaikutelman.

Ruokasuositus: Selkeämakuiset liharuoat ja kovat, suolaiset juustot.

Katso Antti Vahteran täsmäresepti.

4/ 5 Harmoninen, laadultaan erinomainen
Edullinen ostos
Valmis juotavaksi

Barbeque-kastike ja mehevä coleslaw aromikkaan possunkyljen lisukkeiksi

Meheväluonteisen viinin seuraan sopivat monet erilaiset, grillissä juhannuksena valmistuvat liharuoat. Pehmeän tanniinisuuden ansiosta voit tarjota Dom Dinis -viiniä myös vaaleiden liharuokien seurassa. Vältä kuitenkin liian hentoaromista vaaleaa liharuokaa. Suosittelisinkin tällä kertaa viinille aromikasta, kokonaisena grillattua possunkylkeä.

Aloita valmistaminen lisäkkeenä tarjottavasta coleslaw-salaatista. Suikaloi sitä varten kaali mahdollisimman ohueksi. Raasta karkealla terällä joukkoon porkkanaa ja hieman omenaa. Sekoita kulhossa. Valmista kastike sekoittamalla yhtä paljon majoneesia ja ranskankermaa.

Mausta kastike valkoviinietikalla (tai voit käyttää myös omenaviinietikkaa), vahvalla sinapilla (esim.dijon), sekä ripauksella suolaa ja sokeria. Sekoita kastike kaalin, porkkanan ja omenan joukkoon. Anna maustua mielellään seuraavaan päivään.

Hanki luullista possunkylkeä ja leikkaa se kattilaan mahtuviksi, reiluiksi paloiksi. Laita kattilaan vettä niin että lihat juuri ja juuri peittyvät. Kuumenna vesi ja kuori pinnalle muodostuva vaahto pois. Lisää kattilaan hieman lihafondia, paloiteltua sipulia, porkkanaa ja juuriselleriä. Mausta keitinlientä myös valko-, musta- ja maustepippureilla, sekä laakerinlehdillä.

Keittele hiljaa hymyillen noin 1 – 1,5 tunnin ajan. Voit antaa jäähtyä lihat keitinliemessä tai kiireemmässä aikataulussa voit nostaa ne liemestä pois.

Valmista tämän jälkeen barbeque-kastike. Kuullota kattilassa tilkassa öljyä hienonnettua sipulia ja valkosipulia. Lisää kattilaan yhtä paljon fariinisokeria ja murskattuja tomaatteja. Mausta timjamilla, cayennepippurilla ja worchesterkastikkeella. Kiehuttele hiljalleen kunnes keitos alkaa muuttumaan hieman siirappimaiseksi.

Sivele barbequekastiketta jäähtyneelle grillikyljelle ja grillaa lihat kuumassa grillissä kastikkeella välillä sivellen. Voit lopuksi kääriä lihan folioon vetäytymään. Leikkaa lopuksi annospaloiksi.

Maanläheisen mehevää portugalilaista lasiin ja maukasta juhannusta nauttimaan!

Nostot

84,90€

Tule mukaan ja nauti!

Tilaa lehti ja liity mukaan Viini-lehden kasvavaan tilaajajoukkoon.

Saat vuosikerran kestotilauksena hintaan 84,90 €. Vuosikerta sisältää 9 lehteä ja lisäetuna 2 erikoisteemanumeroa sekä Viinistä viiniin -vuosikirjan. Lisäetujen arvo on yhteensä 45,70 €.

Tilaa tästä