Maukas rhônelainen punaviini palsternakkapastalle

Viinivinkki 9/2018

Chapoutier La Ciboise 2015

Chapoutier La Ciboise 2015

459817, Alkon tuotesivu

Punaviini / AC Grignan-les-Adhémar / Rhône, Ranska
M. Chapoutier
Carignan, Grenache, Mourvèdre, Syrah
11,89 € (0,75 l)

Arvio: Avoin, luonteikas ja kypsän marjainen, varsin nuorekas tuoksu tuo mieleen herukan, kirsikan ja tuntuvan yrttisyyden. Viinistä voi aistia myös pippurisuutta. Keskitäyteläinen maku toistaa miellyttävästi tuoksun lupaaman kypsän marjaisuuden. Siinä on lisäksi metsäisiä ja yrttisiä aromeja. Tyyliltään maanläheisen luonteikas, aluksi mehukkaan marjainen viini saa ryhdin kypsästä marjaisuudesta ja kevyesti suuta kuivattavasta tanniinisuudesta. Kokonaisuus jättää tasaisen luonteikkaan jälkivaikutelman.

Ruokasuositus: Monikäyttöinen viini vaikkapa pitkään haudutettujen liha- ja kasvispatojen seuraan.

4/ 5 Harmoninen, laadultaan erinomainen
Edullinen ostos
Valmis juotavaksi

Parmesaani ja tuoreet yrtit viimeistelevät yksinkertaisen herkun

Ainekset

4 annosta
kasvis, munaton
25 min + 10 min pastan keittämiseen
*
3 kokonaista valkosipulia
1/2 tl suolaa
2 rkl oliiviöljyä
1 palsternakka
100 g voita
3 rkl rosmariinia hienonnettuna
50 g parmesaanijuustoa
2 rkl salviaa tai rosmariinia hienonnettuna
mustapippuria myllystä
*
Lisäksi:
300 g ohutta nauhapastaa
vettä
suolaa

Valmistusohje

1. Leikkaa valkosipulien päistä ohut viipale pois niin, että valkosipulin kynnet tulevat esille. Nosta valkosipulit leivinpaperin päälle uunipellille. Ripottele päälle suolaa. Valuta päälle oliiviöljyä.
2. Paahda valkosipuleita 225-asteisessa uunissa noin 15 minuuttia, kunnes valkosipulin kynnet ovat pehmeitä ja kauniin kullanruskeita. 3. Kuori valkosipuleiden paahtuessa palsternakka ja leikkaa esimerkiksi kuorimaveitsellä ohuiksi, pitkiksi lastuiksi.
4. Kuutioi voi paistinpannulle. Sulata keskilämmöllä. Kun voi ei enää kupli pannulla, purista paahtuneista valkosipuleista kynnet pannulle. Lisää joukkoon hienonnettu rosmariini. Paista miedolla lämmöllä viitisen minuuttia. Lisää joukkoon palsternakkalastut. Nosta pannu liedeltä.
5. Keitä nauhapasta reilusti suolalla maustetussa vedessä kypsäksi pakkauksen ohjeen mukaisen ajan.
6. Valuta pasta lävikössä ja sekoita pannulle valkosipulivoin joukkoon.
7. Raasta joukkoon parmesaanijuustoa. Lisää tuoretta hienonnettua salviaa tai rosmariinia. Rouhaise päälle mustapippuria.

Nostot

84,90€

Tule mukaan ja nauti!

Tilaa lehti ja liity mukaan Viini-lehden kasvavaan tilaajajoukkoon.

Saat vuosikerran kestotilauksena hintaan 84,90 €. Vuosikerta sisältää 9 lehteä ja lisäetuna 2 erikoisteemanumeroa sekä Viinistä viiniin -vuosikirjan. Lisäetujen arvo on yhteensä 45,70 €.

Tilaa tästä